Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LAKO I JEDNOSTAVNO SE PRAVI Čokoladna torta za letnje dane sprema se u JEDNOJ POSUDI i osvaja ukusom ukućane

30.06.2025. 20:50 21:11
Piše:
Izvor:
Krstarica
da
Foto: freepik, ilustracija

Čokoladna torta savršena za leto, sve sastojke pomešajte samo u jednoj posudi!

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, ova torta je odličan izbor. Posebno je značajno što za pripremu nećete trebati mnogo posuđa – samo jednu posudu i kalup. Nakon pečenja, tortu možete posuti kakao prahom ili šećerom u prahu, a možete je i obložiti čokoladnom glazurom za dodatni ukus.

Sastojci:

– 120 grama brašna

– pola vrećice praška za pecivo

– jedna kašičica sode bikarbone

– 200 grama šećera

– jedna kašika kakaa

– jedno jaje

– 100 mililitara ulja

– 120 mililitara tople vode

– 120 mililitara mlaćenice (može i jogurt ako je nemate)

  prstohvat soli

Priprema:

Najpre uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i so. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.

Kalup promera 20 centimetara obložite papirom za pečenje i ulijte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar