broken clouds
28°C
01.07.2025.
Нови Сад
eur
117.174
usd
99.8841
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ Чоколадна торта за летње дане спрема се у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ и осваја укусом укућане

30.06.2025. 20:50 21:11
Пише:
Извор:
Krstarica
da
Фото: freepik, ilustracija

Чоколадна торта савршена за лето, све састојке помешајте само у једној посуди!

Ако сте љубитељ чоколадних посластица, ова торта је одличан избор. Посебно је значајно што за припрему нећете требати много посуђа – само једну посуду и калуп. Након печења, торту можете посути какао прахом или шећером у праху, а можете је и обложити чоколадном глазуром за додатни укус.

Састојци:

– 120 грама брашна

– пола врећице прашка за пециво

– једна кашичица соде бикарбоне

– 200 грама шећера

– једна кашика какаа

– једно јаје

– 100 милилитара уља

– 120 милилитара топле воде

– 120 милилитара млаћенице (може и јогурт ако је немате)

  прстохват соли

Припрема:

Најпре укључите рерну на 180 степени. У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, шећер, соду бикарбону, какао и со. Потом додајте јаје, уље и млаћеницу па умутите миксером. Додајте топлу воду и мешајте све док смеса не постане глатка.

Калуп промера 20 центиметара обложите папиром за печење и улијте смесу. Лагано протресите калуп како би мехурићи изашли на површину. Торту пеците отприлике 25 минута и чачкалицом проверите да ли је печена.

Извор:
Krstarica
Пише:
Пошаљите коментар