ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ Чоколадна торта за летње дане спрема се у ЈЕДНОЈ ПОСУДИ и осваја укусом укућане
Чоколадна торта савршена за лето, све састојке помешајте само у једној посуди!
Ако сте љубитељ чоколадних посластица, ова торта је одличан избор. Посебно је значајно што за припрему нећете требати много посуђа – само једну посуду и калуп. Након печења, торту можете посути какао прахом или шећером у праху, а можете је и обложити чоколадном глазуром за додатни укус.
Састојци:
– 120 грама брашна
– пола врећице прашка за пециво
– једна кашичица соде бикарбоне
– 200 грама шећера
– једна кашика какаа
– једно јаје
– 100 милилитара уља
– 120 милилитара топле воде
– 120 милилитара млаћенице (може и јогурт ако је немате)
– прстохват соли
Припрема:
Најпре укључите рерну на 180 степени. У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, шећер, соду бикарбону, какао и со. Потом додајте јаје, уље и млаћеницу па умутите миксером. Додајте топлу воду и мешајте све док смеса не постане глатка.
Калуп промера 20 центиметара обложите папиром за печење и улијте смесу. Лагано протресите калуп како би мехурићи изашли на површину. Торту пеците отприлике 25 минута и чачкалицом проверите да ли је печена.