Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ROBNE REZERVE POČINJU OTKUP PŠENICE Od ponedeljka žito kupuju po 23 dinara bez PDV

04.07.2025. 14:53 14:54
Piše:
Izvor:
Dnevnik
psenica zetva kombajn, Dnevnik.rs
Foto: Dnevnik.rs

Republička direkcija za robne rezerve od ponedeljka 7. jula će početi otkup pšenice po 23 dinara bez PDV posredovanjem „Produktne berze“ ad, Novi Sad, radnim danima od 9 do14 časova.

Žito će se otupljivati od fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava.

 Minimalna količina merkantilne pšenice koja će se kupovati od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je deset, a maksimalna količina je 100 tona.

 Merkantilna pšenica treba da je uskladištena u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilne pšenice.

 Prijavljivanje je na internet stranici „Produktne berze“a.d. Novi Sad, od 7. jula, a pšenica će se plaćati u roku do 15 dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije o isporuci merkantilne pšenice Direkciji. 

Zaključivanje ugovora o kupoprodaji biće na osnovu elektronskih prijava fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava na sajtu „Produktne berze“ i nakon provere od strane „Produktne berze“ i Direkcije.

Pšenica treba da je domaćeg porekla, zrela, zdrava, bez znakova plesni, stranih mirisa i ukusa, pogodna za ljudsku ishranu, nezaražena pšeničnim bolestima i štetočinama, hektolitarske mase min. 76 kg/hl, vlaga maksimalno. 13 procenata, ukupne primese maksimalno dva procenta 

Za sve informacije može se obratiti Direkciji, na brojeve telefona: 011/3238-997, 3343-652; 3239-059, 3239-058, u Beogradu i 021/425-774 i 528-911, u Novom Sadu, kao i na internet stranici „Produktne berze“a.d. Novi Sad.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar