Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Mađarska pica“ nikad nije bila ukusnija! Ovo je NAJLEPŠI RECEPT ZA LANGOŠ Bukvalno se topi u ustima

07.08.2025. 23:54 23:59
Piše:
Izvor:
Glosi
рецепт
Foto: pexels.com

Langoš se smatra najstarijim specijalitetom mađarske kuhinje na svetu, a pravi se od testa koji se prži u dubokom ulju.

Sam naziv jela potiče od reči lang što znači plamen, a povezuje se sa tim što se prvobitno priprema ou blizini plamena zidane peći.

Predstavlja super izbor za ukusan doručak ili večeru, a mnogi ih zovu i mađarskom picom, s obzirom da kada ispržite ove preukusne lepinjice, možete da ih premažete sastojcima po sopstvenom izboru.

Sastojci:

600 g brašna
2 dl mleka
2.5 dl vode
40 g kvasca
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 jaje
ulje za prženje

Za premazivanje:


2 dl kisele pavlake
2-3 čena belog luka

Priprema:

U veoma malo toplog mleka dodajte kvasac i šećer i pustite da se aktivira.
 

U brašno dodajte so, jaje, kvasav, mlako mleko i vodu.
 

Umesite testo sve dok ne počne da se odvaja od zidova posude.
 

Stavite krpu preko testa i ostavite da odstoji na toplom oko sat vremena. 
 

Premesite testo još jedno, a zatim odvojte nekoliko jufkica. Svaku rastanjite prstima i pržite s obe strane u vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
 

Ispečene lepinje premažite pavlakom, iseckanim belim lukom, a po želji može da stavite i kačkavalj, slaninu, pečenicu ili šta već volite, piše Glosi.
 

Izvor:
Glosi
Piše:
Pošaljite komentar
ŽIVITE ZDRAVO KAO PRINCEZA! Ovsena kaša po receptu Dajane budi telo, ali i dušu
da

ŽIVITE ZDRAVO KAO PRINCEZA! Ovsena kaša po receptu Dajane budi telo, ali i dušu

07.08.2025. 16:06 16:16