Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZDRAVO, SLATKO I BRZO!

ARAPSKI KOLAČ BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA! Slatkiš koji možete jesti do mile volje bez griže savesti

15.08.2025. 18:11 18:17
Piše:
Izvor:
Glossy/Dnevnik
да
Foto: youtube prinstcrin/ ricette arabe

Ukoliko ste na dijeti ne brinite, jer čak i u tom slučaju možete da jedete ovaj slatkiš

Poslednjih decenija sve češće nailazimo na dezerte koji se spremaju bez šećera, brašna i masnoća koje nas čine gojaznima i zbog kojih posle moramo na dijetu.

Jedan od njih je i arapski kolač, čuvena zdrava poslastica koja se brzo i lako sprema, nema mnogo kalorija, a užitak je takav da ćete ga praviti svake nedelje. 

Za njegovu pripremu vam treba nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena, pa izvolite.

Sastojci: 

           120 g ovsenih pahuljica

           200 ml toplog mleka

           2 jajeta

           2 banane

           kašičica ekstrakta vanile (ili 1 kesica vanilinog šećera)

           40 g kakao praha

           kašičica praška za pecivo

           orasi za posipanje

           čokoladne mrvice za posipanje

           100 grama čokolade

           40 ml mleka

da
Foto: youtube prinstcrin/ ricette arabe

Priprema: 

Sipajte ovsene pahuljice u činiju, pa prelijte toplim mlekom i ostavite na 10 minuta.

Potom u drugu osudu razbijte jaja, pa dodajte pasirane banane. Ubacite i vanilin šećer, pa sve dobro umutite žicom. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa dobro promešajte da se sjedini. Sipajte ovsene pahuljice potopljene u mleko (sve s mlekom), pa promešajte.

Sipajte u kalup za pečenje, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pospite seckanim oracima i čokoladnim mrvicama, rendanom čokoladim ili nečim sličnim.

Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.

Kad bude gotovo, sitno iseckajte čokoladu, pa je otopite u 40 ml proključalog mleka uz mešanje i time prelijte kolač.

Izvor:
Glossy/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar