SVE DOMAĆICE GREŠE Pravo vreme za knedle u supi je iznenađujuće precizno
Zlatna, mirisna supa sa savršeno mekanim knedlama često je ponos svake trpeze, ali baš te male loptice umeju da zadaju glavobolju.
Većina ih kuva „od oka“, što je najveća zamka – zato knedle postanu previše tvrde, raspadnu se ili izgube oblik.
Koliko onda traje idealno kuvanje? Tačno 12 minuta. Na srednjoj temperaturi, u ključaloj supi, to je vreme kada knedle postanu lagane, narastu i zadrže oblik. Sve preko toga pretvara ih u gnjecavu masu bez teksture.
Mitovi u kuhinji
„Kad isplivaju – gotove su!“ – Ne, to se desi već posle 5–6 minuta, kad su još sirove.
„Pod poklopcem se brže skuvaju.“ – Istina je suprotna: para knedle čini gumenim.
Mali trik za savršen rezultat
Umešajte kašičicu ulja u smesu i ostavite je 10 minuta da odstoji pre kuvanja. Tako će knedle biti elastične i neće se raspadati.
Godinama smo knedle kuvali pogrešno, ali rešenje je jednostavno – izmerite vreme i ostavite šerpu otklopljenu. Tako supa konačno dobija ono što joj je oduvek nedostajalo: prave, nežne knedle koje mirišu na dom i porodičnu toplinu.