Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) NOVOSADSKI MAJSTOR ZA SLADOLED NAPRAVIO POSLASTICU OD BIBERA, SIRĆETA, KIKIRIKI BUTERA Evo šta znači kada naručite "Čok Norisa" i koga je posebno pozdravio

15.07.2025. 13:59 14:11
Piše:
Izvor:
Kurir.rs
sladoled
Foto: Screenshot Kurir TV/Ilustracija

Ljuta paprika, sirće i biber možda ne zvuče kao sastojci za sladoled, ali u rukama jednog novosadskog majstora postaju prava letnja čarolija.

Ovaj kreativni poslastičar kombinuje ukuse na način koji iznenađuje, ali oduševljava kupce iz cele Vojvodine, a više o svom radu pričao je za jutarnji program Kurir televizije.

- Moram da priznam da jesu skeptični, prave grimase i govore nemoj mi to, ali nađemo za svakog po nešto, neko se oduševi tim "čudnim" sladoledima - rekao je Darko Jovanović, sladoledžija.

Potom je otkrio kako dolazi do ovih ideja i kako je nastala famozna kombinacija vanile sa sirćetom:

- Pozdravljam Uroša koji je doneo recepturu za NLO, pomešali smo sirće i vanilu, a ukus je zanimljiv. Postoje i zanimljiva imena, a meni ona znače jer u potpunosti prenose ukus sladoleda, pa i samo ime mora da me zaintrigira, pa tako i goste. Tako se čokolada ovde zove "čok noris".

Izvor:
Kurir.rs
Piše:
Pošaljite komentar