(FOTO) NOVOSADSKI MAJSTOR ZA SLADOLED NAPRAVIO POSLASTICU OD BIBERA, SIRĆETA, KIKIRIKI BUTERA Evo šta znači kada naručite "Čok Norisa" i koga je posebno pozdravio
Ljuta paprika, sirće i biber možda ne zvuče kao sastojci za sladoled, ali u rukama jednog novosadskog majstora postaju prava letnja čarolija.
Ovaj kreativni poslastičar kombinuje ukuse na način koji iznenađuje, ali oduševljava kupce iz cele Vojvodine, a više o svom radu pričao je za jutarnji program Kurir televizije.
- Moram da priznam da jesu skeptični, prave grimase i govore nemoj mi to, ali nađemo za svakog po nešto, neko se oduševi tim "čudnim" sladoledima - rekao je Darko Jovanović, sladoledžija.
Potom je otkrio kako dolazi do ovih ideja i kako je nastala famozna kombinacija vanile sa sirćetom:
- Pozdravljam Uroša koji je doneo recepturu za NLO, pomešali smo sirće i vanilu, a ukus je zanimljiv. Postoje i zanimljiva imena, a meni ona znače jer u potpunosti prenose ukus sladoleda, pa i samo ime mora da me zaintrigira, pa tako i goste. Tako se čokolada ovde zove "čok noris".