broken clouds
30°C
15.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1727
usd
100.3449
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) НОВОСАДСКИ МАЈСТОР ЗА СЛАДОЛЕД НАПРАВИО ПОСЛАСТИЦУ ОД БИБЕРА, СИРЋЕТА, КИКИРИКИ БУТЕРА Ево шта значи када наручите "Чок Нориса" и кога је посебно поздравио

15.07.2025. 13:59 14:11
Пише:
Извор:
Курир.рс
sladoled
Фото: Screenshot Kurir TV/Ilustracija

Љута паприка, сирће и бибер можда не звуче као састојци за сладолед, али у рукама једног новосадског мајстора постају права летња чаролија.

Овај креативни посластичар комбинује укусе на начин који изненађује, али одушевљава купце из целе Војводине, а више о свом раду причао је за јутарњи програм Курир телевизије.

- Морам да признам да јесу скептични, праве гримасе и говоре немој ми то, али нађемо за сваког по нешто, неко се одушеви тим "чудним" сладоледима - рекао је Дарко Јовановић, сладолеџија.

Потом је открио како долази до ових идеја и како је настала фамозна комбинација ваниле са сирћетом:

- Поздрављам Уроша који је донео рецептуру за НЛО, помешали смо сирће и ванилу, а укус је занимљив. Постоје и занимљива имена, а мени она значе јер у потпуности преносе укус сладоледа, па и само име мора да ме заинтригира, па тако и госте. Тако се чоколада овде зове "чок норис".

Извор:
Курир.рс
Пише:
Пошаљите коментар