(ФОТО) НОВОСАДСКИ МАЈСТОР ЗА СЛАДОЛЕД НАПРАВИО ПОСЛАСТИЦУ ОД БИБЕРА, СИРЋЕТА, КИКИРИКИ БУТЕРА Ево шта значи када наручите "Чок Нориса" и кога је посебно поздравио
Љута паприка, сирће и бибер можда не звуче као састојци за сладолед, али у рукама једног новосадског мајстора постају права летња чаролија.
Овај креативни посластичар комбинује укусе на начин који изненађује, али одушевљава купце из целе Војводине, а више о свом раду причао је за јутарњи програм Курир телевизије.
- Морам да признам да јесу скептични, праве гримасе и говоре немој ми то, али нађемо за сваког по нешто, неко се одушеви тим "чудним" сладоледима - рекао је Дарко Јовановић, сладолеџија.
Потом је открио како долази до ових идеја и како је настала фамозна комбинација ваниле са сирћетом:
- Поздрављам Уроша који је донео рецептуру за НЛО, помешали смо сирће и ванилу, а укус је занимљив. Постоје и занимљива имена, а мени она значе јер у потпуности преносе укус сладоледа, па и само име мора да ме заинтригира, па тако и госте. Тако се чоколада овде зове "чок норис".