Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Istra mirisala na Sremske Karlovce EKIPA IZ SRBIJE ODNELA POBEDU U PRAVLJENJU MESA ISPOD SAČA I OSVOJILA SRCA PUBLIKE NA 21. MANIFESTACIJI VALBANDON POD SAČOM

26.08.2025. 16:03 16:52
Piše:
Izvor:
Dnevnik
Приватна архива
Foto: Privatna arhiva

Na ovogodišnjoj gastronomskoj smotri „Valbandon pod sačom“, koja je 21. put održana na plaži Valbandon u Istri, ekipa iz Srbije — „Sačijada" iz Sremskih Karlovaca — odnela je pobedu u kategoriji najbolje pripremljenog sača, ostavivši snažan utisak na žiri i publiku.

Uz gromoglasne aplauze i podršku brojnih posetilaca, učesnici iz Sremskih Karlovaca su nagrađeni pršutom i vinom, simbolima istarske gastro tradicije. Njihov sač od jagnjetine i povrća, pripremljen sa posebnim akcentom na aromu i prezentaciju, izdvojila se među 20 ekipa iz celog sveta. Žiri je istakao da su nijanse odlučivale pobednike, ali da je srpska ekipa pokazala izuzetnu kreativnost i tehniku.

Приватна архива
Foto: Privatna arhiva

– Srećni smo što smo ostvarili veliki uspeh u Istri, domaćini su nas lepo dočekali, predstavili u tamošnjim medijima – rekao je Romeo Karanović, koji je bio deo pobedničke ekipe u kojoj su još bili: Dragiša Stefanović, Andrijana Karanović, Žarko Karanović, Vesna Stefanović, Žarko Karanović i Mira Karanović.

Приватна архива
Foto: Privatna arhiva

Manifestacija je okupila oko 150 učesnika iz više zemalja, uključujući Sloveniju, BiH, Italiju, Velika Britaniju, Holandiju i čak Meksiko. Pored takmičenja u pripremi čripnje, održano je i nadmetanje u rezbarenju pršuta, kao i izložba domaćih proizvoda i umetnički prikaz rezbarenih lubenica.

Приватна архива
Foto: Privatna arhiva

Za dobru atmosferu pobrinuli su se bendovi, a posetioci su uživali u lokalnim delicijama i ručno rađenim proizvodima.

J. Galić

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar