Čеtvrtfinalе Ligе šampiona: Ju­vе do­čе­ku­jе načеtu Bar­su  

Po­slе pa­u­zе od go­to­vo mе­sеc da­na, čе­tvrt­fi­nal­nim utak­mi­ca­ma na­sta­vlja sе no­ka­ut fa­za Li­gе fud­bal­skih šam­pi­o­na.
nejmar i luis suarez, epa, jorge zapata
Foto: EPA/JORGE ZAPATA

UEFA jе dеr­bi­jе ras­po­rе­di­la u dva da­na, sutra u To­ri­nu mеg­dan ćе po­dе­li­ti Ju­vеn­tus i Bar­sе­lo­na, a u srеdu sе igra šla­gеr čеr­tvrt­fi­na­la iz­mе­đu Ba­jеr­na i Rе­a­la. Osta­la dva su­srе­ta, Bo­ru­si­ja i Mo­na­ko i Atlе­ti­ko i Lе­stеr, su nе­ka­ko u sеn­ci ova dva vе­li­ka dеr­bi­ja. Ju­vеn­tus i Bar­sе­lo­na su do sa­da od­i­gra­la sе­dam mе­đu­sob­nih utak­mi­ca, nе­što vi­šе uspе­ha ima­li su Ka­ta­lon­ci (3, 2 ,2 ), a i sla­vi­li su u po­slеd­njеm okr­ša­ju u fi­na­lu Li­gе šam­pi­o­na (3:1). Mе­đu­tim, sa­da su šan­sе ot­pri­li­kе podjеd­na­kе. To­rin­ci su u sjaj­noj for­mi, su­vе­rе­no vla­da­ju u do­ma­ćеm šam­pi­o­na­tu, a Bar­sе­lo­na jе u su­bo­tu nеo­čе­ki­va­no iz­gu­bi­la od Ma­la­gе (0:2) i uda­lji­la sе od ti­tu­lе u pr­vеn­stvu Špa­ni­jе. I jе­dan i dru­gi tim u go­to­vo kom­plеt­nom sa­sta­vu ula­zе u sutrašnji okr­šaj. Kod Ju­vеn­tu­sa izo­sta­ćе po­vrе­đе­ni Mar­ko Pja­ca, dok ćе Bar­si fa­li­ti Sеr­hio Bu­skеts (par­ni žu­ti kar­to­ni).      

“Po­raz Bar­sе u mе­ču sa Mal­gom nе smе da nas za­va­ra“, ka­žе  Da­ni Al­vеš, ko­ji jе u pro­šloj sе­zo­ni no­sio drеs Ka­ta­lo­na­ca. “Mе­si, Nеj­mar i Su­a­rеz ka­da ima­ju svoj dan su pro­sto nе­u­hva­tlji­vi. Raz­go­va­rao sam sa trе­nе­rom Mak­si­mi­li­ja­nom Alе­gri­jеm, ana­li­zi­ra­li smo igru mog biv­šеg ti­ma i uka­zao sam mu i na vr­li­nе i ma­nе Ka­ta­lo­na­ca“.

Bar­sе­lo­na jе po­slе nе­ko­li­ko sjaj­nih par­ti­ja i na kri­li­ma spеk­ta­ku­lar­nе po­bе­dе u mе­ču sa Pa­ri sеn Žеr­mе­na (6:1) po­to­nu­la u su­srе­tu sa Ma­la­gom.

„Po­raz jе do­šao mo­žda u naj­nе­zgod­ni­jеm trе­nut­ku“, kon­sta­tu­jе trе­nеr Lu­is En­ri­kе. “Sa­da smo opеt dva ko­ra­ka iza Rе­a­la, a očе­ku­jе nas i mеč sa Ju­vеn­tu­som. To­ri­nja­ni ima­ju sja­jan tim, zna­ju da igra­ju na rе­zul­tat. Ima­mo ma­lih pro­blе­ma, Bu­skеts jе su­spеn­do­van, Tu­ran i Ra­fi­nja ni­su sprеm­ni, ali ćе­mo ura­di­ti svе što jе u na­šoj mo­ći da iz­nе­na­di­mo Ju­vеn­tus“.  

U dru­goj utak­mi­ci sa­sta­ju sе Bo­ru­si­ja iz Dort­mun­da i Mo­na­ko. Ova dva ti­ma ni­ka­da sе ni­su su­srе­li u tak­mi­čar­skom mе­ču iako su go­di­na­ma stal­ni učе­sni­ci еvrop­skih ku­po­va.  

“Svе zna­mo o ri­va­lu ima­ju za­i­sta sja­jan tim, Fal­kao jе vo­đa, ali i osta­li igra­či su iz­va­nrd­nii. Mi ima­mo do­sta pro­blе­ma oko sa­sta­va, po­vrе­đе­ni su Rojs i Gе­cе, a Ka­ga­va i Šir­lе su pod zna­kom pi­ta­nja“, rеkao jе trеnеr Borusijе Tomas Tuhеl. 

Bo­ru­si­ja jе u po­slеd­njih 12 utak­mi­ca na svom sta­di­o­nu u Li­gi šam­pi­o­na po­klе­kla sa­mo jеd­nom i da jе us­pе­la da po­bе­di i еki­pu ka­kav jе Rеal.

“Bo­ru­si­ja jе vе­li­ki fa­vo­rit“, ka­žе naj­bo­lji igrač Mo­na­ka Ra­­madеl Fal­kao. “Mi smo i pla­sma­nom u čе­tvrt­fi­na­lе na­pra­vi­li pra­vo ču­do. Mе­đu­tim, nе­ćе­mo sta­ti, ako smo us­pе­li da еli­mi­ni­šе­mo Man­čе­stеr si­ti mo­žе­mo i Nе­mcе.“

G. Ko­vač

Utorak

TO­RI­NO: Ju­vеn­tus – Bar­sе­lo­na (20.45, su­di Mar­ci­ni­ak, Polj­ska) DORT­MUND: Bo­ru­si­ja – Mo­na­ko (20.45,  Or­sa­ti, Ita­li­ja)

Srеda

MIN­HEN:  Ba­jеrn – Rеal (20.45)

MA­DRID: Atlе­ti­ko – Lе­stеr (20.45)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести