Четвртфинале Лиге шампиона: Ју­ве до­че­ку­је начету Бар­су  

По­сле па­у­зе од го­то­во ме­сец да­на, че­тврт­фи­нал­ним утак­ми­ца­ма на­ста­вља се но­ка­ут фа­за Ли­ге фуд­бал­ских шам­пи­о­на.
nejmar i luis suarez, epa, jorge zapata
Фото: EPA/JORGE ZAPATA

УЕФА је дер­би­је рас­по­ре­ди­ла у два да­на, сутра у То­ри­ну мег­дан ће по­де­ли­ти Ју­вен­тус и Бар­се­ло­на, а у среду се игра шла­гер чер­тврт­фи­на­ла из­ме­ђу Ба­јер­на и Ре­а­ла. Оста­ла два су­сре­та, Бо­ру­си­ја и Мо­на­ко и Атле­ти­ко и Ле­стер, су не­ка­ко у сен­ци ова два ве­ли­ка дер­би­ја. Ју­вен­тус и Бар­се­ло­на су до са­да од­и­гра­ла се­дам ме­ђу­соб­них утак­ми­ца, не­што ви­ше успе­ха има­ли су Ка­та­лон­ци (3, 2 ,2 ), а и сла­ви­ли су у по­след­њем окр­ша­ју у фи­на­лу Ли­ге шам­пи­о­на (3:1). Ме­ђу­тим, са­да су шан­се от­при­ли­ке подјед­на­ке. То­рин­ци су у сјај­ној фор­ми, су­ве­ре­но вла­да­ју у до­ма­ћем шам­пи­о­на­ту, а Бар­се­ло­на је у су­бо­ту нео­че­ки­ва­но из­гу­би­ла од Ма­ла­ге (0:2) и уда­љи­ла се од ти­ту­ле у пр­вен­ству Шпа­ни­је. И је­дан и дру­ги тим у го­то­во ком­плет­ном са­ста­ву ула­зе у сутрашњи окр­шај. Код Ју­вен­ту­са изо­ста­ће по­вре­ђе­ни Мар­ко Пја­ца, док ће Бар­си фа­ли­ти Сер­хио Бу­скетс (пар­ни жу­ти кар­то­ни).      

“По­раз Бар­се у ме­чу са Мал­гом не сме да нас за­ва­ра“, ка­же  Да­ни Ал­веш, ко­ји је у про­шлој се­зо­ни но­сио дрес Ка­та­ло­на­ца. “Ме­си, Неј­мар и Су­а­рез ка­да има­ју свој дан су про­сто не­у­хва­тљи­ви. Раз­го­ва­рао сам са тре­не­ром Мак­си­ми­ли­ја­ном Але­гри­јем, ана­ли­зи­ра­ли смо игру мог бив­шег ти­ма и ука­зао сам му и на вр­ли­не и ма­не Ка­та­ло­на­ца“.

Бар­се­ло­на је по­сле не­ко­ли­ко сјај­них пар­ти­ја и на кри­ли­ма спек­та­ку­лар­не по­бе­де у ме­чу са Па­ри сен Жер­ме­на (6:1) по­то­ну­ла у су­сре­ту са Ма­ла­гом.

„По­раз је до­шао мо­жда у нај­не­згод­ни­јем тре­нут­ку“, кон­ста­ту­је тре­нер Лу­ис Ен­ри­ке. “Са­да смо опет два ко­ра­ка иза Ре­а­ла, а оче­ку­је нас и меч са Ју­вен­ту­сом. То­ри­ња­ни има­ју сја­јан тим, зна­ју да игра­ју на ре­зул­тат. Има­мо ма­лих про­бле­ма, Бу­скетс је су­спен­до­ван, Ту­ран и Ра­фи­ња ни­су спрем­ни, али ће­мо ура­ди­ти све што је у на­шој мо­ћи да из­не­на­ди­мо Ју­вен­тус“.  

У дру­гој утак­ми­ци са­ста­ју се Бо­ру­си­ја из Дорт­мун­да и Мо­на­ко. Ова два ти­ма ни­ка­да се ни­су су­сре­ли у так­ми­чар­ском ме­чу иако су го­ди­на­ма стал­ни уче­сни­ци европ­ских ку­по­ва.  

“Све зна­мо о ри­ва­лу има­ју за­и­ста сја­јан тим, Фал­као је во­ђа, али и оста­ли игра­чи су из­ва­нрд­нии. Ми има­мо до­ста про­бле­ма око са­ста­ва, по­вре­ђе­ни су Ројс и Ге­це, а Ка­га­ва и Шир­ле су под зна­ком пи­та­ња“, рекао је тренер Борусије Томас Тухел. 

Бо­ру­си­ја је у по­след­њих 12 утак­ми­ца на свом ста­ди­о­ну у Ли­ги шам­пи­о­на по­кле­кла са­мо јед­ном и да је ус­пе­ла да по­бе­ди и еки­пу ка­кав је Реал.

“Бо­ру­си­ја је ве­ли­ки фа­во­рит“, ка­же нај­бо­љи играч Мо­на­ка Ра­­мадел Фал­као. “Ми смо и пла­сма­ном у че­тврт­фи­на­ле на­пра­ви­ли пра­во чу­до. Ме­ђу­тим, не­ће­мо ста­ти, ако смо ус­пе­ли да ели­ми­ни­ше­мо Ман­че­стер си­ти мо­же­мо и Не­мце.“

Г. Ко­вач

Уторак

ТО­РИ­НО: Ју­вен­тус – Бар­се­ло­на (20.45, су­ди Мар­ци­ни­ак, Пољ­ска) ДОРТ­МУНД: Бо­ру­си­ја – Мо­на­ко (20.45,  Ор­са­ти, Ита­ли­ја)

Среда

МИН­ХЕН:  Ба­јерн – Реал (20.45)

МА­ДРИД: Атле­ти­ко – Ле­стер (20.45)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести