„Континенталу” добро иде у Суботици

– Немачка компанија „Континентал” се одлучила за даље улагање у Суботици због досадашњег успеха суботичке фабрике на међународном тржишту аутомобилске индустрије

и задовољства купаца, изјавио је Танјугу директор предузећа „Контитек флуид Србија” Живко Топаловић.

Он је рекао да је пројекција да ће у наредних неколико година у фабрици у Суботици бити започето доста нових пројеката, због чегу су се одлучили за проширење капацитета, које је озваничено потписивањем Меморандума о разумевању с Владом Србије и одлуком Скупштине града да тој фабрици додели земљиште без накнаде.

– Та фабрика у Суботици тренутно има предност што има организацију која је у последње три-четири године прошла сито и решето што се тиче аутомобилске индустрије. То је велики капитал те фабрике што је показала да може с најјачим играчима аутомобилске индустрије да игра јаку утакмицу – рекао је Топаловић.

Због тога је, како је рекао, Борд „Континентала” одлучио да „награди тим који побеђује”.

Немачки „Континентал” није први страни инвеститор који је у Суботици наставио улагања у проширење капацитета. Пре њих такође немачки „Сименс” је у неколико наврата ширио своје капацитете, производну површину, као и број радника, док је након преузимања „Дункермоторена”, који је такође повећао своје капацитете у Суботици, амерички „Аметек” управо Суботицу одабрао за пресељење своје производње малих мотора.

Један од највећих светских добављача у ауто-индустрији, компанија „Континентал”, потписала је почетком јула с Владом Србије Меморандум о разумевању, што ће омогућити запошљавање нових 500 радника и инвестицију од 17 милиона евра. Компанија „Континентал” у Суботици послује од 2011, када је уз инвестицију од 11 милиона евра запослила 650 радника.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести