Дивиденда од аеродрома – 20 пара

Грађани који нису продали бесплатне акције добиће у овој години на име дивиденди око 600 динара, док су претходне године добили 350.Сви они ће од Аеродрома „Никола Тесла” ускоро добити по двадесет пара,

од НИС-а по 340 динара, док су од „Телекома Србије “већ добили по 250 динара.

Београдски аеродром је прошлу годину завршио с профитом од 13,3 милиона динара, а компанија је одлучила да малим акционарима подели 1,2 милион. НИС ће на име дивиденде укупно поделити 13,1 милијарди динара, што је 25 одсто од прошлогодишње добити компаније.На рачунима грађана који до сада нису продавали бесплатне акције сада је много више – њихове деонице на Београдској берзи сада вреде око 5.280 динара.

Пет акција НИС-а вреди 4.425 динара, а једна деоница Аеродрома 857. На рачунима грађана у Поштанској штедионици је и додатних 600 динара које су компаније поделиле на име дивиденде.Око 4,8 милиона грађана добило је по пет акција НИС почетком 2010, а годину касније и по једну деоницу Аеродрома. Тада је њихова вредност укупно износила 3.100 динара, 2.200 динара мање него данас. Грађанима је подељена и 31 деоница „Телекома Србија”, од којих ће новац (око 70 евра) добити кад држава прода ову компанију.

Грађани који су имали право на бесплатне акције, али их нису продали, све информације о својим деоницама могу добити у Поштанској штедионици, на чијим шалтерима се оне и продају само уз личну карту.

У тој банци потребно је дати налог за продају, а дан после новац ће бити уплаћен на динарски рачун. Услов је да тог дана на Берзи има довољно купаца деоница којих продајете, и то по цени коју тражите. Бесплатне акције до сада је продало око 2,3 милиона грађана.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести