Експо–Русија –Србија 2015.

Друга међународна привредна изложба „Експо–Русија–Србија 2015” отворена је у Београду, а министри спољних послова двеју земаља позвали су на даље учвршћивање добрих билатералних

економских односа, истакавши да постоје потенцијали за сарадњу у области грађевинарства, пољопривреде, енергетике, туризма, здравства, саобраћаја и инфраструктуре...

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је да су трговинско-економски односи Србије и Русије у сталном успону, али да постоје могућности за још динамичнији раст. Он је подсетио на то да је вредност укупне робне размене двеју земаља у 2014. износила 2,5 милијарде евра, што је повећање од 300 милиона евра у односу на 2013. годину.

Дачић је напоменуо да је вредност те размене по руским подацима 3,1 милијарде долара, али да је повећање значајно без обзира на то чију методологију узимамо у обзир.

Отварању је присуствовао и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, који је присутнима прочитао писмо руског министра спољних послова Сергеја Лаврова. Поздрављајући скуп, Лавров је у писму изразио уверење да ће ова изложба бити корисна платформа за будућу сарадњу српских и руских компанија, и истакао да билатерални односи бележе позитивну динамику. Таквом тренду, додао је Лавров, посебан подстицај и импулс дала је посета председника Русије Владимира Путина Србији.  Чепурин је пренео да је Лавров позвао на учвршћивање билатералних економских односа у тим областима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести