Лабан на челу „ЕПС Дистрибуције”

Извршни одбор “Електропривреде Србије” именовао је Драгана Јеремића за директора привредног друштва „ЕПС Снабдевање“, а Богдана Лабана за директора привредног друштва Оператор

дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција”, које, ступањем на снагу статусних промена од 1. јула, послује као јединствени иператор дистрибутивног система. Јеремић је последњих шест месеци обављао дужност в. д. директора „ЕПС Снабдевање“, када је то привредно друштво остварило веома успешне резултате у тржишној утакмици и додатно побољшало наплату рачуна за струју, саопштено је из ЕПС-а, док је  Лабан до 1. јула обављао дужност директора привредног друштва „Електровојводина“.

- С обзиром на динамику отварања тржишта електричне енергије, приоритет „ЕПС Снабдевања” у наредном периоду биће унапређење пословања како би и даље остао доминантан и поуздан снабдевач привреде и грађане Србије - рекао је Јеремић.

По његовим речима, наставак реорганизације ЕПС-а додатни је изазов за „ЕПС Снабдевање”, пред којим је још много послова и задатака како би се допринело да цео систем ЕПС-а буде успешан и профитабилан.

Задатак „ЕПС Дистрибуције”је уједначавање дистрибутивних процедура на нивоу Србије како би купци на целој територији имали једнаке услове испоруке и квалитета електричне енергије.

- Тежићемо ка томе да се подигне ниво квалитета пословања и повећа погонска спремност дистрибутивног система, смање губици, повећају инвестиције и стане на пут неовлашћеном коришћењу електричне енергије - рекао је Лабан.

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести