Друго вече на Егзиту отворили бенд Jenner и Dina Jashari

НОВИ САД: Домаћи женски метал бенд " Jenner" обележио је почетак друге ноћи на Главној бини 23. Егзит фестивала, док је македонска музичарка Dina Jashari & Другари оставила утисак на бини Visa Fusion Stage.
д
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Непосредно пре бенда " Jenner", вече на Main Stage-у су отворили такође домаће групе метал жанра "Ground Zero" и "War Engine", тако да је жестоки звук доминирао ове ноћи на Егзиту.

Хеви/треш метал бенд " Jenner" из Београда, који су основале сестре Александра Стаменковић и Марија Драгићевић пре 10 година, приредио је свирку за исктене љубитеље метал жанра.

Бенд је основан као квартет, а поред Александре на гитари и Марије на бубњевима, у саставу су били певачица Анђелина Митић и басиста Јана Бацић.

У фебруару 2017, бенд је издао први целовечерњи албум под називом "To Live Is To Suffer" за француску издавачку кућу "Inferno Records". Албум се састоји од 8 брзих и енергичних песама које су наишле на добар пријем код публике, као и вечерас код аудиторијума испред Главне бине.

У марту 2020, пре пандемије корона вируса бенд је објавио своје друго издање, ЕП „The Test of Time“ за исту дискографску кућу и садржи две ауторске песме и обраду бенда "Demoniac" из Београда. Следеће године, у јуну 2021, бенд је објавио ексклузивну касету ограниченог издања „Демо 2015“ преко издавачке куће "Burning Sun Records " из Мађарске.  Љубитељи хеви метал жанра били су задовољни ове ноћи.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Dina Jashari је окупила завидан број публике испред Visa Fusion Stage, а ова уметница из Северне Македоније је раније гостовала у Дому омладине Београда на соло концерту.

Она је писац и продуцент својих песама, а њен музички жанр је негде као поп, дреам поп, нео-соул, џез, помало и хип хоп.

Истакла се са сингловима које је певала вечерас - "Последна минута“, „Зборови“, „Бои“, „Копнежи“ и има објављен ЕП „Дома“.

Иначе, Dina Jashari је освојила награду "Милан Младеновић" истоимене Задужбине 2022, за најбољу песму у региону, док је 2021. била номинована и освојила друго место за исту награду.

Углавном наступа са својим ансамблом који чине - Лука Тошев – гитара, Симеон Ангеловски – бас, Драган Теодосиев – бубњеви, Стефан Алексовски – клавир, Ребека Влаисављевић – пратећи вокал.

Чека се концерт холандске симфо метал групе "Epica", а велики повратак на Петроварадинску тврђаву имаће Skrillex, амерички продуцент и ди-џеј, на Главној бини.

Након првог наступа на Главној бини 2014. године, он је био толико одушевљен атмосфером да је одлучио да откаже друге наступе и остане до краја фестивала.

Овај музички иноватор има осам Греми награда, чиме држи рекорд на електронској музичкој сцени. Издањима „My Name is Skrillex“, „Scary Monsters and Nice Spirites“, „Recesh“ и сарадњама са водећим светским звездама (као што су поп дива и глумица Џенифер Лопез, Џастин Бибер, Ели Гулдинг), покренуо је читав нови музички правац.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести