Брнабић: Боримо се за бољи живот свих грађана, а не за власт

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас да се председник Србије Александар Вучић и Влада боре за бољи живот свих грађана и да не беже од одговорности за разлику од опозиције која се, како је навела, бори само за власт.
brnabic, tanjug rprelic
Фото: TANJUG / RADE PRELIC / bb

Премијерка је на скупу у Сремској Митровици, у оквиру кампање "Будућност Србије", рекла да је, када је ушла у владу, коју је водио Вучић, од њега научила да није преузела власт већ одговорност и да је то оно што разликује садашњу власт од оних који се, каже, данас постављају као легитимна алтернатива власти.

"Они се боре за власт, а ми за одговорност и не бежимо од те одговорности", поручила је Брнабић.

Премијерка је рекла да је последњи пут била у Сремској Митровици у новембру 2017. године када је отворен подвожњак у који је уложено пет милиона евра и који се, каже, дуго чекао.

Она је истакла да је од тада урађено много важних ствари и да је поносна када пролази Сремом и целом Србијом, јер види колико је путева урађено и нових фабрика отворено.

Брнабић је казала да је незапосленост у Сремској Митровици данас 7,8 одсто, а у Инђији 4,1 одсто што је, како је истакла, ниже од европског просека, док је пре неколико година незапосленост у том месту била око 39 одсто.

Захваљујући темпу и дисциплини које је Вучић наметнуо целом тиму, и као премијер и као председник државе, актуелна власт је, каже, успела да релативно брзо преокрене судбину Србије и да наша држава коначно почне да побеђује.

"Видели сте како се затварао "Митрос", како се затварало бродоградилиште и читав низ фабрика, али и како се Србија дан по дан поново подиже на своје ноге", рекла је премијерка.

Нагласила је да је то заслуга Вучића који се, као премијер и председник државе, борио на сваком месту и користи сваки сусрет са страним званичницима и посету у иностранству да промовише потенцијале Србије како би привукао стране инвеститоре.

Зато, каже премијерка, данас имамо отворено тржиште Кине и Турске за извоз меса из Србије и тржиште Египта за извоз пшенице и других пољопривредних производа.

"Али, данас живимо у апсурду где нам кажу како је против Устава да председник отвара фабрике, разговара са инвеститорима, да обилази Србију како би чуо грађане... Можда у њихово време, али то јесте посао председника државе и председника владе", нагласила је премијерка.

Додала је и да Вучић после обиласка сваког округа разговара са њом и осталим члановима владе о томе шта је чуо од грађана и шта све треба урадити.

"Тако се води Србија, тако се бори за Србију", поручила је Брнабић.

Подсетила је да је за улагање у компанију ИМТ 2005. године били заинтересовани индијски инвеститори, али да по том питању ништа није урађено до новембра 2016.године када је, каже, Вучић био у посети Индији и разговарао са потенцијалним инвеститорима.

"Дао нам је задатак да тај посао завршимо до краја и да коначно оживимо ИМТ, зато ће ускоро у Сечњу и Јерковцу почети производња трактора, а замислите колико смо могли да их извеземо од 2005. до данас да је тада неко био одговоран и да га је било брига за Србију", рекла је премијерка.

Нагласила је да је садашња власт све морала да ради од нуле и да подиже земљу која је била на ивици банкротства.

Брнабић је рекла да су се у Савезу за Србију окупили они који су, док су били на власти, ''заробили'' медије и у једном дану отпустили 840 судија, а да данас држе предавања о владавини права.

Она је казала да се бивша власт на исти начин бавила и националним интересима.

Истакла је да се у Платформи коју је Приштина синоћ усвојила, на два места позива на мишљење Међународног суда правде за које се, каже, изборио Вук Јеремић као министар спољних послова.

"Србија данас има будућност, а била је уништена. О томе ми данас причамо, о вери, нади, раду, реду, дисциплинини, труду који је овде увео Александар Вучић, а онда и сви ми у његовом тиму. То је Србија за коју ћемо наставити да се боримо", закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести