Дневников турнир: Мане Радиновић поздравља повратак малог фудбала

Што се почетак турнира ближи, а емоције буде, множе се и сведочења о времену у коме је Дневников турнир у малом фудбалу био у фокусу интересовња у паузи првенствених такмичења.
Са екипом Технометал Мане Радиновић (трећи с лева у доњем реду) освојио је треће место
Фото: Са екипом Технометал Мане Радиновић (трећи с лева у доњем реду) освојио је треће место

Тачно пола века нас раздваја од године у којој је блистала победничка екипа Скромни момци, са легендарним Манојлом Манетом Радоновићем, који је проглашен за најбоље играча на туирниру.

-Дневников турнир смо чекали као што се Божић чека – у свом шеретском стилу реафирмацију формата „5+1“, под покровитељством Дневника, прокоментарисао је Радиновић. – Такмичење на Сајму почињало је у осам ујутру, а већ у шест сати на благајни се формирао ред за улазнице. У екипи Скромни момци играо сам са Беочинцима које је предводио Бата Драганић, а ја сам као појачања још довео Небригића и Сремца из Руме. Иначе, у то време био сам играч Сарајева. У зимској паузи играли смо турнире, међу којима је Дневниково такмичење заузимало висок рејтинг. Сећам се да је наша покрајинска репрезентација, која је била селектирана под Дневниковим покровитељством, на државном првенству у Загребу догурала до финала. Изгубили смо од екипе Мостарске кише, састављене углавном од Вележових играча, са Владићем на челу.


Старт 24. децембра

Жреб турнира је 14. децембра,  а утакмице првог кола планиране су за 24. и 25. децембар. Шеснаестина финала је 3. и 4. јануара, осмина 8. и 9. а четврт-финале 13. јануара. Завршница турнира је у данима Српске нове године: полуфинале 14. а финале 15. јануара.

Жреб, као и утакмице на турниру биће преношене на Јутјуб каналу генералног спонзора Меркур Х тип.


Са Радиновићем су тада мали фудбал играли репрезентативци који су служили војску у Новом Саду, попут Мирсада Фазлагића и Фадиља Вокрија. Како сведочи, „залудео је игром“ Ђорђа Балашевића, браћу Качар боксере, жудисту Славка Обадова... 

-Тврђава, Дунав и Дневников турнир, то је за нас био Нови Сад – наставља Радиновић. – Поистовећивали смо се са малим фудбалом. Не футсал, то је професионализам, него баш мали фудбал са садржајима који је нама душу оплеменио. Поздрављам повратак Дневниковог турнира и желим вам да с временом допрете до нивоа и сјаја који је прославио и Дневник и новосадски спорт уопште.

У инспиративном монологу, ређајући имена репрезентативних фудбалера тога доба, Радиновић је поменуо и играче који су мали фудбал претпоставили „великом брату“, попут Беста Јовановића, Ваљевца Ђоке, Петрике, Нинуса... И млађима је препоручио Дневникову традицију, наговестивши и своје присуство на трибинама мале Спенсове дворане, у којој ће се играти утакмице турнира.        

Л. Б-з 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести