ВИРТУОЗНИ СЕРАНО Отворио Новосадско музичко лето (видео, фото)

Концертом Војвођанског симфонијског оркестра под управом маестра Алана Бјелинског, са солистом Антониом Сераном, шпанским виртуозом на усној хармоници, вечерас је у башти централе ОТП банке на Тргу слободе почело Новосадско музичко лето.
М. Стајић
Фото: М. Стајић

Уметник из Мадрида, који је у својој каријери сарађивао са именима попут Пака де Лусије, Пакита Д’Ривере, Винтона Марсалиса, Пласида Доминга... представио се овдашњој публици Гершвиновом „Рапсодијом у плавом“ и Де Фаљином свитом „Тророги шешир“, а на програму вечерашњег концерта су још били и Менделсонов „Сан летње ноћи“ као и „Шпански кпричо“ Николаја Римског Корсакова.

Фото: М. Стајић/Новосадско музичко лето

Манифестација, коју традиционално организује Музичка омладина Новог Сада, наставља се у петак на истом месту у 19 часова извођењем Сен-Сансовог „Карневала животиња“ за најмлађу публику и њихове родитеље, уз слободан улаз.

Фото: М. Стајић/Новосадско музичко лето

У главној улози је поново Војвођански симфонијски оркестар, овог пута под управом Александра Којића, док у суботу у 21 сат, такође у башти ОТП банке, публику очекује сусрет са једном од највећих регионалних звезда – певачицом Амиром Медуњанин.

М. С.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести