Михајловић: Легализација ће бити завршена

– Већина локалних самоуправа донела је правилнике и током ове године већина посла у вези с озакоњењем бесправно изграђених објеката биће завршена – изјавила је

министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић новинарима у Београду. – Током децембра тимови Министарства обишли су готово све локалне самоуправе, било је потребе за додатним објашњењима и мислим да у првом кварталу можемо очекивати велики број људи који ће озаконити нелегално изграђене објекте и мислим да ту неће бити проблема.

Она је додала да грађани практично могу сачекати да их локална самоуправа позове или да дође инспекција, а да је локална самоуправа та која ће да их озакони, а држава попише у катастар.

На питање када ће бити срушене Николићеве викендице, министарка је рекла да је Министарство надлежно само за рушење објеката у парковима природе, а да је остало у надлежности локалних самоуправа.

Зорана Михајловић је навела да су локалне самоуправе добиле задатак да направе план и да га доставе Министарству, као и да у својим буџетима издвоје новац за то.

– Ово је година у којој ће се то дешавати. Негде ће ићи раније, негде касније, али ће свака од њих то реализовати – рекла је министарка, и додала да ће Министарство моћи да наложи рушење само објеката бесправно изграђених у парковима природе.

Како је казала, локалне самоуправе ће направити план, а оно што није могло да се озакони ни по једном перетходном закону, неће моћи ни по новом Закону о озакоњењу.

У Србији има око 1,4 милион бесправно изграђених објеката.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести