Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EVO KAKO DA VAM PASULJ BUDE KAO ČUVENI VOJNIČKI - Bez zaprške i potapanja preko noći: Ovih PET TRIKOVA to garantuju

08.10.2025. 18:26 18:34
Piše:
Izvor:
Dnevnik/žena.blic
Foto: Dnevnik (Branko Lučić)

Ako želite da vaš pasulj bude ukusan kao vojnički – gust, mirisan i savršeno skuvan, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji čine veliku razliku.

Na TikTok profilu @kozenazeni podeljeni su praktični saveti koji ubrzavaju pripremu, poboljšavaju ukus i pomažu da svaka šerpa ispadne bez greške.

Umesto da pasulj natapate preko noći, probajte bržu metodu – stavite ga u lonac sa vodom i pustite da provri oko 5 minuta. Nakon toga ga sklonite sa vatre, poklopite i ostavite da stoji sat vremena. Kada ga procedite i nastavite da kuvate na uobičajen način, biće gotov duplo brže.

Da bi bio još ukusniji sledećeg dana, važno je kako se hladi. Pasulj nemojte mešati nakon kuvanja, već ga ostavite da se hladi u poklopljenom loncu. Tako će zadržati pun ukus i neće postati pregust.

Foto: Dnevnik (R. Hadžić), ilustracija

Ako želite gustu teksturu bez dodavanja brašna ili zaprške, pri kraju kuvanja izvadite nekoliko kutlača pasulja, izgnječite ga viljuškom i vratite nazad u lonac. Ovaj jednostavan trik zgusnuće jelo na prirodan način.

Da pasulj ne bi ostao tvrd i posle dugog kuvanja, so obavezno dodajte tek pri kraju. Ako je stavite prerano, ljuska može ostati tvrda i sprečiti zrno da omekša.

A ako vam pasulj ponekad ima gorak ukus, rešenje je jednostavno – dodajte lovorov list tokom kuvanja.

On daje aromu i ublažava težinu ukusa, čineći pasulj prijatnijim i za stomak i za nepce.

Zena.blic.rs

Izvor:
Dnevnik/žena.blic
Piše:
Pošaljite komentar