Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JEDNA SMESA, TRI VRSTE SLAVSKIH KUGLICA Ovo je recept za brze i neodoljivo ukusne kolače

01.11.2025. 14:31 14:34
Piše:
Izvor:
stvarukusa.mondo.rs/Dnevnik
1
Foto: Canva/Ilustracija

Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!

Vredne domaćice već uveliko skupljaju najbolje recepte za pripremu slave. Listaju se kuvari u pretražuje internet u potrazi za najukusnijim pred‌jelima, salatama, mesom, ribom... Ali kruna svake slave su, naravno, sitni kolači. 

Ovo je recept za jednu smesu od koje, uz određene dodatke, možete da napravite čak 3 različite vrste sitnih kolača. Bonus je i što ne sadrže šećer, ne peku se - tako da se spremaju vrlo brzo, a jedu se u trenu!

Porcije/Količina: 40-60 kuglica

Vreme pripreme: 35 minuta

Vreme pečenja: 10 minuta

Ukupno vreme: 45 minuta

Sastojci:
150 g oraha
5 komada suvih kajsija
5 komada suvih šljiva
8 komada urmi
100 g suvog grožđa

Za dekoraciju:
seme suncokreta 
kokosove pahuljice
orasi mleveni

Priprema:

1. korak: Priprema oraha 
Orahe malo propržite u suvom tiganju, par minuta, a potom ih sameljite. Prebacite orahe u činiju (jedan deo odvojite za dekoraciju).

2. korak: Priprema suvog voća
Kajsije, šljive, urme iseckajte, pa zajedno sa malo suvog grožđa dodatno usitnite u blenderu.

3. korak: Spajanje smesa
Sjedinite dobijenu voćnu smesu sa orasima, dobro izradite rukama da se dobije kompaktna smesa koja može da se lepo oblikuje.

4. korak: Pravljenje kuglica
Otkidajte komade od pripremljene smese i oblikujte kuglice. Poređahjte ih na pleh

5. korak: Priprema 3 različite vrste kuglica
Suncokret takođe propržite u suvom tiganju. Kuglice valjajte u semenke suncokreta, mlevene orahe ili kokos.
 

stvarukusa.mondo.rs

Izvor:
stvarukusa.mondo.rs/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar