Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KIFLICE DA PRSTE POLIŽETE, A PRAVE SE BEZ KVASCA Ovo je recept za najbrže pecivo koje može dugo da stoji

09.08.2024. 11:09 11:18
Piše:
Foto: unsplash.com/ilustracija

Najbrže rešenje za prvi ili poslednji obrok u danu je pecivo – slano ili slatko, sve u zavisnosti od ličnih afiniteta domaćice i članova njene porodice.

Ako ste ljubitelji kiflica, a mrsko vam je da čekate da testo uskisne, napravite kiflice sa praškom za pecivo – biće jednako ukusne i vazdušaste kao da sadrže aktivirani kvasac.

Ovo je univerzalni recept za testo koje u skladu sa vašim željama možete da filujete sirom, nadevom za picu, ajvarom, džemom, kremom…

Sastojci:

2 čaše jogurta (mera je čaša od 2oo mililitara)

1 čaša ulja

1 jaje

3 kesice praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kašičica sirćeta

7 čaša brašna tip 400

susam, kim, so za posipanje (po želji)

Priprema:

U veliku činiju sipajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo, pa promešajte da se sve sjedini. Potom dodajte jogurt, ulje, sirće i belance, pa umesite testo.

Na pobrašnjenu površinu prebacite loptu od testa, podelite je na 4 dela, pa svaki deo razvaljajte oklagijom i presecite na 8 trouglova. Po želji, kiflice možete da filujete sirom, džemom ili nadevom za picu, ili da ih ostavite da budu prazne.

Zarolajte kiflice, spustite ih u podmazan plen, premažite umućenim žumancetom, pospite kimom, susamom ili krupnom solju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

(Krstarica)

Autor:
Pošaljite komentar
POGLEDAJTE recept za NAJMEKŠE PECIVO Tope se u ustima, ne zovu ih slučajno PAMUK KIFLICE

POGLEDAJTE recept za NAJMEKŠE PECIVO Tope se u ustima, ne zovu ih slučajno PAMUK KIFLICE

25.05.2024. 12:49 13:13