Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ko bi im odoleo? SARMICE OD ZELJA su uvek dobar izbor za lagan ručak, BEZ puno muke i truda

10.09.2025. 20:05 20:15
Piše:
Izvor:
Informer/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Sarmice od zelja su tradicionalno srpsko jelo, a njihov ukus osvaja i najzahtevnije gurmane. Veliki plus je što se lakše spremaju od običnih.

Iako je jedna vrsta sarme, priprema se mnogo brže od klasične sa kiselim kupusom. Sastav fila je isti, a jelo je prilično lagano. Uz salatu je idealan obrok, kojim ćete obradovati i svoja, ali i nepca vaših ukućana.

 

Sastojci:

           1 kg mlevenog mesa (svinjsko i juneće)

           1 veća glavica zelja

           100 g pirinča

           1 glavica crnog luka

           2 čena belog luka

           So, biber, suvi začin, ulje

           500 ml paradajz soka

           Lovorov list

 

Priprema:

Listove zelja očistiti i pripremiti. Propržiti crni i beli luk, pa pomešati sa mesom, pirinčem i začinima. Filovati listove zelja i uviti sarmice.

Poređati u šerpu, preliti paradajz sokom, dodati lovor i kuvati 60-90 minuta.

Služiti uz kiselo mleko ili pavlaku, a užitak je zagarantovan.

 

Izvor:
Informer/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar