MOŽE I U TANJIR I U SENDVIČ Pileća salata sa grožđem pravi je balans između slanog i slatkog, kremastog i hrskavog
Pileća salata sa crnim grožđem je idealna za lagani ručak ili kao posluženje za goste.
Neobična kombinacija sočne piletine, hrskavog celera i slatkastog crnog grožđa daje ovoj salati poseban šarm. Idealna je za lagani letnji ručak, sendvič punjenje ili kao prilog na trpezi – pravi balans između slanog i slatkog, kremastog i hrskavog.
Sastojci:
- 400 g iseckane kuvane piletine
- 3 stabljike celera, iseckane
- 2 mlada luka, isečena
- 200 g crnog grožđa, prepolovljenog
- 40 g badema, isečenih
- 120 g majoneza
- 2 kašike senfa
- pola kašičice soli
- pola kašičice mlevenog bibera.
Savet
Salata će biti ukusnija ako je dobro ohladite pre služenja.
Priprema
U velikoj činiji pomešajte kuvanu piletinu, celer, mladi luk, grožđe i bademe. Dodajte majonez, senf, so i biber. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Poklopite i ostavite u frižideru da se hladi najmanje 30 minuta, idealno 2 sata. Pre serviranja probajte i po potrebi dodatno začinite.
Poslužite kao sendvič nadev, preko listova zelene salate ili kao hladno glavno jelo.