Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVI TRIKOVI DAJU SMRZNUTOM POVRĆU UKUS KAO DA JE UPRAVO UBRANO Potrebna su va tri sastojka za uživanje u rapsodiji ukusa

04.09.2025. 18:56 19:02
Piše:
Izvor:
Klix.ba, Dnevnik
grašak
Foto: Pixabay.com/ ilustracija

Smrznuto povrće često biramo zbog praktičnosti i brzine pripreme, ali rezultat ne ispadne uvek onako kako očekujemo. 

Ipak, postoji jednostavan i vrlo efokasan način da dobijete ukusan, aromatičan i savršeno kuvan grašak-bez previše truda.

Smrznuti grašak nije potrebno prethodno odmrzavati. Dovoljno je da ga direktno iz kesice sipate u šerpu. Na grašak dodajte oko šest kašika putera, jedan do dva čena belog luka (sitno iseckanog) i prstohvat šećera. Ovi sastojci pomoći će da grašak zadrži prirodnu slatkoću i dobije bogatiji okus.

Umesto klasičnog kuvanja u vodi, grašak dinstajte na srednje jakoj vatri dok se puter ne otopi i grašak postane mekan. Ovako će zadržati oblik, boju i ukus, bez da postane kašast.

Bilo da pripremate grašak, kukuruz ili drugo povrće, izbegavajte da ga kuvate na visokoj temperaturi do ključanja. Umesto toga, koristite lagano dinstanje ili parenje. Malo šećera u grašku ili kukuruzu može dodatno istaći prirodnu slatkoću povrća i poboljšati njegov ukus.

Posolite i pobiberite tek pred kraj pripreme ili pre serviranja. Dodavanje soli ranije može dovesti do gubitka vode iz povrća i čini ga suvim i žilavim.

Izvor:
Klix.ba, Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
MLADI GRAŠAK STIGAO NA PIJACE "Nekad sam prodavao 16 džakova za dan – sada ni pola" 300 DINARA ZA KILOGRAM, A SVE GA JE MANJE NA NJIVAMA
грашак

MLADI GRAŠAK STIGAO NA PIJACE "Nekad sam prodavao 16 džakova za dan – sada ni pola" 300 DINARA ZA KILOGRAM, A SVE GA JE MANJE NA NJIVAMA

26.05.2025. 09:43 09:57