scattered clouds
23°C
04.09.2025.
Нови Сад
eur
117.1677
usd
100.53
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВИ ТРИКОВИ ДАЈУ СМРЗНУТОМ ПОВРЋУ УКУС КАО ДА ЈЕ УПРАВО УБРАНО Потребна су ва три састојка за уживање у рапсодији укуса

04.09.2025. 18:56 19:02
Пише:
Извор:
Klix.ba, Дневник
grašak
Фото: Pixabay.com/ ilustracija

Смрзнуто поврће често бирамо због практичности и брзине припреме, али резултат не испадне увек онако како очекујемо. 

Ипак, постоји једноставан и врло ефокасан начин да добијете укусан, ароматичан и савршено куван грашак-без превише труда.

Смрзнути грашак није потребно претходно одмрзавати. Довољно је да га директно из кесице сипате у шерпу. На грашак додајте око шест кашика путера, један до два чена белог лука (ситно исецканог) и прстохват шећера. Ови састојци помоћи ће да грашак задржи природну слаткоћу и добије богатији окус.

Уместо класичног кувања у води, грашак динстајте на средње јакој ватри док се путер не отопи и грашак постане мекан. Овако ће задржати облик, боју и укус, без да постане кашаст.

Било да припремате грашак, кукуруз или друго поврће, избегавајте да га кувате на високој температури до кључања. Уместо тога, користите лагано динстање или парење. Мало шећера у грашку или кукурузу може додатно истаћи природну слаткоћу поврћа и побољшати његов укус.

Посолите и побиберите тек пред крај припреме или пре сервирања. Додавање соли раније може довести до губитка воде из поврћа и чини га сувим и жилавим.

Извор:
Klix.ba, Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
МЛАДИ ГРАШАК СТИГАО НА ПИЈАЦЕ "Некад сам продавао 16 џакова за дан – сада ни пола" 300 ДИНАРА ЗА КИЛОГРАМ, А СВЕ ГА ЈЕ МАЊЕ НА ЊИВАМА
грашак

МЛАДИ ГРАШАК СТИГАО НА ПИЈАЦЕ "Некад сам продавао 16 џакова за дан – сада ни пола" 300 ДИНАРА ЗА КИЛОГРАМ, А СВЕ ГА ЈЕ МАЊЕ НА ЊИВАМА

26.05.2025. 09:43 09:57