PILETINA VIŠE NIKAD NEĆE BITI SUVA AKO DODATE OVAJ SASTOJAK Kulinarska tajna za prirodan ukus, sočno i mekano meso
Kad jednom počnete ovako da spremate nedeljni ručak, pa još uz začinske biljke, teško da ćete ubuduće to činiti drugačije
Kuvanje piletine kod kuće ponekad može učiniti da ona bude blaga ili suva, ali uz ovaj sastojak možete biti sigurni da će piletina biti ukusna i sočna. Bez obzira u koji obrok dodajete piletinu, ovaj sastojak dolazi u različitim ukusima i biće vam teško da prestanete da ga koristite čim ga probate.
Bilo da pečete piletinu za nedeljni ručak ili je služite uz pirinač i povrće, ovaj sastojak možete prilagoditi u zavisnosti od ukusa koji želite da vaš obrok ima. Prema renomiranim kulinarskim sajtovima, začinjeni puter je savršen način da poboljšate ukus.
- Mnogi recepti za pečenu piletinu, kao što je ova piletina sa začinskim biljem, preporučuju stavljanje putera na i ispod kože pre pečenja. Iako je običan puter svakako ukusan sam po sebi, upotreba začinjenog putera potpuno menja pravila igre - kažu kuvari.
Pravljenje začinjenog putera je lako. Sve što treba da uradite je da dodate vaše omiljene začinske biljke, aromatične sastojke i začine u omekšali puter, pa sve dobro izmešate. Probajte ruzmarin, beli luk, vlasac i slično.
Začinjen puter je lako napraviti kod kuće, a možete ga čuvati u frižideru i koristiti uz druge obroke.
Upravo ovaj dodatak putera može učiniti vaš obrok sočnim i mekanim zbog njegovog visokog sadržaja masti i ne samo to - stvoriće i ukusnu koricu na piletini.
- Kada se zagreje, puter se zapeče i formira hrskavu, aromatičnu koricu na površini piletine, dodajući jelu slani i bogat ukus - kažu stručnjaci u kuhinji.
Na kraju, puter će vašem jelu dodati bogatstvo i kremastu teksturu zahvaljujući svom mekanom sastavu. Ima nežan ukus koji upotpunjuje prirodni ukus piletine, stvarajući sočno i zadovoljavajuće jelo.
Kada jednom počnete da koristite začinjeni puter za pečenje piletine, možda više nećete moći da je pečete bez njega!
Telegraf. rs / Ona