ПИЛЕТИНА ВИШЕ НИКАД НЕЋЕ БИТИ СУВА АКО ДОДАТЕ ОВАЈ САСТОЈАК Кулинарска тајна за природан укус, сочно и мекано месо
Кад једном почнете овако да спремате недељни ручак, па још уз зачинске биљке, тешко да ћете убудуће то чинити другачије
Кување пилетине код куће понекад може учинити да она буде блага или сува, али уз овај састојак можете бити сигурни да ће пилетина бити укусна и сочна. Без обзира у који оброк додајете пилетину, овај састојак долази у различитим укусима и биће вам тешко да престанете да га користите чим га пробате.
Било да печете пилетину за недељни ручак или је служите уз пиринач и поврће, овај састојак можете прилагодити у зависности од укуса који желите да ваш оброк има. Према реномираним кулинарским сајтовима, зачињени путер је савршен начин да побољшате укус.
- Многи рецепти за печену пилетину, као што је ова пилетина са зачинским биљем, препоручују стављање путера на и испод коже пре печења. Иако је обичан путер свакако укусан сам по себи, употреба зачињеног путера потпуно мења правила игре - кажу кувари.
Прављење зачињеног путера је лако. Све што треба да урадите је да додате ваше омиљене зачинске биљке, ароматичне састојке и зачине у омекшали путер, па све добро измешате. Пробајте рузмарин, бели лук, власац и слично.
Зачињен путер је лако направити код куће, а можете га чувати у фрижидеру и користити уз друге оброке.
Управо овај додатак путера може учинити ваш оброк сочним и меканим због његовог високог садржаја масти и не само то - створиће и укусну корицу на пилетини.
- Када се загреје, путер се запече и формира хрскаву, ароматичну корицу на површини пилетине, додајући јелу слани и богат укус - кажу стручњаци у кухињи.
На крају, путер ће вашем јелу додати богатство и кремасту текстуру захваљујући свом меканом саставу. Има нежан укус који употпуњује природни укус пилетине, стварајући сочно и задовољавајуће јело.
Када једном почнете да користите зачињени путер за печење пилетине, можда више нећете моћи да је печете без њега!
Телеграф. рс / Она