ЗАЉУБИЋЕТЕ СЕ У ОВАЈ РЕЦЕПТ! Сочна пилетина са медом и сенфом, једноставан а УКУСАН ручак за две особе
Рецепт за пилетину са медом и сенфом је идеалан за све који цене брзу припрему, али не желе да праве компромисе када је реч о укусу.
Када сте уморни након дугог дана, последње што желите је да проведете сате у кухињи. Ипак, то не значи да морате да се одрекнете укусног и здравог оброка.
Пилетина са сочним поврћем, обогаћена неодољивим сосом од меда и сенфа, пружа савршену равнотежу слатких, сланих и благо пикантних нота. Јело је изузетно једноставно, а резултат ће вас одушевити.
Састојци (за 2 особе):
• 2 пилећа филеа (око 300 до 400 грама),
• 1 црвена паприка,
• 1 жута паприка,
• 1 црни лук (или празилук),
• 2 чена белог лука,
• 1 кашика маслиновог уља,
• Со и бибер по укусу;
За сос:
• 2 кашике меда,
• 1 кашика дижон сенфа,
• 1 кашика соја соса;
Припрема:
Пилеће филее исеците на коцкице или тракице. Паприку и лук такође исеците на танке тракице. Бели лук ситно насецкајте.
Загрејте маслиново уље у тигању на средњој ватри. Додајте лук и паприку, па динстајте око 5-7 минута док не постану мекши, али и даље остану хрскави.
У тигањ додајте пилетину и зачините сољу и бибером. Динстајте је заједно са поврћем око 5 минута, док не добије златно-жуту боју.
Док се пилетина динста, у мањој посуди помешајте мед, дижон сенф и соја сос. Добро промешајте док не добијете уједначену смесу.
Кад је пилетина готова, додајте ситно сецкани бели лук и динстајте још минут. Затим све прелијте припремљеним сосом.
Мешајте кратко, тек толико да се пилетина и поврће лепо обложе, и кувајте још минут-два док се сос не згусне.
Јело послужите топло, посуто свежим першуном. Одлично се слаже са пиринчем, тестенином или свежом салатом.