clear sky
27°C
05.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1767
usd
101.3815
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАЉУБИЋЕТЕ СЕ У ОВАЈ РЕЦЕПТ! Сочна пилетина са медом и сенфом, једноставан а УКУСАН ручак за две особе

05.08.2025. 17:53 18:01
Пише:
Извор:
Информер/Дневник
да
Фото: freepik, ilustracija

Рецепт за пилетину са медом и сенфом је идеалан за све који цене брзу припрему, али не желе да праве компромисе када је реч о укусу.

Када сте уморни након дугог дана, последње што желите је да проведете сате у кухињи. Ипак, то не значи да морате да се одрекнете укусног и здравог оброка.

Пилетина са сочним поврћем, обогаћена неодољивим сосом од меда и сенфа, пружа савршену равнотежу слатких, сланих и благо пикантних нота. Јело је изузетно једноставно, а резултат ће вас одушевити.

Састојци (за 2 особе):

           2 пилећа филеа (око 300 до 400 грама),

           1 црвена паприка,

           1 жута паприка,

           1 црни лук (или празилук),

           2 чена белог лука,

           1 кашика маслиновог уља,

           Со и бибер по укусу;

За сос:

           2 кашике меда,

           1 кашика дижон сенфа,

           1 кашика соја соса;

Припрема:

Пилеће филее исеците на коцкице или тракице. Паприку и лук такође исеците на танке тракице. Бели лук ситно насецкајте.

Загрејте маслиново уље у тигању на средњој ватри. Додајте лук и паприку, па динстајте око 5-7 минута док не постану мекши, али и даље остану хрскави.

У тигањ додајте пилетину и зачините сољу и бибером. Динстајте је заједно са поврћем око 5 минута, док не добије златно-жуту боју.

Док се пилетина динста, у мањој посуди помешајте мед, дижон сенф и соја сос. Добро промешајте док не добијете уједначену смесу.

Кад је пилетина готова, додајте ситно сецкани бели лук и динстајте још минут. Затим све прелијте припремљеним сосом.

Мешајте кратко, тек толико да се пилетина и поврће лепо обложе, и кувајте још минут-два док се сос не згусне.

Јело послужите топло, посуто свежим першуном. Одлично се слаже са пиринчем, тестенином или свежом салатом.

Извор:
Информер/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар