Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZALJUBIĆETE SE U OVAJ RECEPT! Sočna piletina sa medom i senfom, jednostavan a UKUSAN ručak za dve osobe

05.08.2025. 17:53 18:01
Piše:
Izvor:
Informer/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Recept za piletinu sa medom i senfom je idealan za sve koji cene brzu pripremu, ali ne žele da prave kompromise kada je reč o ukusu.

Kada ste umorni nakon dugog dana, poslednje što želite je da provedete sate u kuhinji. Ipak, to ne znači da morate da se odreknete ukusnog i zdravog obroka.

Piletina sa sočnim povrćem, obogaćena neodoljivim sosom od meda i senfa, pruža savršenu ravnotežu slatkih, slanih i blago pikantnih nota. Jelo je izuzetno jednostavno, a rezultat će vas oduševiti.

Sastojci (za 2 osobe):

           2 pileća filea (oko 300 do 400 grama),

           1 crvena paprika,

           1 žuta paprika,

           1 crni luk (ili praziluk),

           2 čena belog luka,

           1 kašika maslinovog ulja,

           So i biber po ukusu;

Za sos:

           2 kašike meda,

           1 kašika dižon senfa,

           1 kašika soja sosa;

Priprema:

Pileće filee isecite na kockice ili trakice. Papriku i luk takođe isecite na tanke trakice. Beli luk sitno naseckajte.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i papriku, pa dinstajte oko 5-7 minuta dok ne postanu mekši, ali i dalje ostanu hrskavi.

U tiganj dodajte piletinu i začinite solju i biberom. Dinstajte je zajedno sa povrćem oko 5 minuta, dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Dok se piletina dinsta, u manjoj posudi pomešajte med, dižon senf i soja sos. Dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Kad je piletina gotova, dodajte sitno seckani beli luk i dinstajte još minut. Zatim sve prelijte pripremljenim sosom.

Mešajte kratko, tek toliko da se piletina i povrće lepo oblože, i kuvajte još minut-dva dok se sos ne zgusne.

Jelo poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Odlično se slaže sa pirinčem, testeninom ili svežom salatom.

Izvor:
Informer/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar