Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAMO JEDNO PARČE NEĆE BITI DOVOLJNO! Saher torta je bogatstvo ukusa, savršena za sve posebne prilike

30.05.2025. 19:14 19:25
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo
torta
Foto: youtube prinstcrin/Pastry by Ioan

Ako tražite tortu koja izgleda otmeno, ima dubok, čokoladni ukus i ostavlja utisak na svakoj proslavi – Saher je bez premca. Oduševiće sve goste, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

Potrebno je:

Za biskvit:

            6 jaja

           150 g putera

           130 g čokolade sa 55% kakao delova

           100 g šećera

           100 g prah šećera

           140 g brašna

           1 vanila štapić (po želji)

Za nadev:

           200 g džema od kajsija

Za preliv:

           200 g šećera

           125 ml vode

           150 g čokolade sa 55% kakao delova

 Priprema: 

Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca i dodajte šećer (oba). Posebno umutite puter sa žumancima, zatim otopljenu čokoladu. Prosejete brašno u smesu i dodate prethodno umućena belanca. U okrugli pleh sa odvojivim stranicama stavite papir za pečenje i smesu. Pečete 10 min sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepeni.  Zatim još 50 minuta na istoj temperaturi. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. U šerpici skuvajte čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu.

Izvor:
Trpeza.alo
Piše:
Pošaljite komentar