SAMO JEDNO PARČE NEĆE BITI DOVOLJNO! Saher torta je bogatstvo ukusa, savršena za sve posebne prilike
Ako tražite tortu koja izgleda otmeno, ima dubok, čokoladni ukus i ostavlja utisak na svakoj proslavi – Saher je bez premca. Oduševiće sve goste, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za biskvit:
• 6 jaja
• 150 g putera
• 130 g čokolade sa 55% kakao delova
• 100 g šećera
• 100 g prah šećera
• 140 g brašna
• 1 vanila štapić (po želji)
Za nadev:
• 200 g džema od kajsija
Za preliv:
• 200 g šećera
• 125 ml vode
• 150 g čokolade sa 55% kakao delova
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca i dodajte šećer (oba). Posebno umutite puter sa žumancima, zatim otopljenu čokoladu. Prosejete brašno u smesu i dodate prethodno umućena belanca. U okrugli pleh sa odvojivim stranicama stavite papir za pečenje i smesu. Pečete 10 min sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepeni. Zatim još 50 minuta na istoj temperaturi. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. U šerpici skuvajte čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu.