САМО ЈЕДНО ПАРЧЕ НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНО! Сахер торта је богатство укуса, савршена за све посебне прилике
Ако тражите торту која изгледа отмено, има дубок, чоколадни укус и оставља утисак на свакој прослави – Сахер је без премца. Одушевиће све госте, нема ко ће остати на само једном парчету.
Потребно је:
За бисквит:
• 6 јаја
• 150 г путера
• 130 г чоколаде са 55% какао делова
• 100 г шећера
• 100 г прах шећера
• 140 г брашна
• 1 ванила штапић (по жељи)
За надев:
• 200 г џема од кајсија
За прелив:
• 200 г шећера
• 125 мл воде
• 150 г чоколаде са 55% какао делова
Припрема:
Одвојите жуманца и беланца. Умутите беланца и додајте шећер (оба). Посебно умутите путер са жуманцима, затим отопљену чоколаду. Просејете брашно у смесу и додате претходно умућена беланца. У округли плех са одвојивим страницама ставите папир за печење и смесу. Печете 10 мин са одшкринутим вратима на температури од 170 степени. Затим још 50 минута на истој температури. Оставите да се прохлади 20 мин. Исеците кору на пола. У шерпици скувајте чоколаду, шећер и воду. Прохладите и прелијте торту.