clear sky
15°C
01.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2105
usd
103.2874
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САМО ЈЕДНО ПАРЧЕ НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНО! Сахер торта је богатство укуса, савршена за све посебне прилике

30.05.2025. 19:14 19:25
Пише:
Извор:
Trpeza.alo
torta
Фото: youtube prinstcrin/Pastry by Ioan

Ако тражите торту која изгледа отмено, има дубок, чоколадни укус и оставља утисак на свакој прослави – Сахер је без премца. Одушевиће све госте, нема ко ће остати на само једном парчету.

Потребно је:

За бисквит:

            6 јаја

           150 г путера

           130 г чоколаде са 55% какао делова

           100 г шећера

           100 г прах шећера

           140 г брашна

           1 ванила штапић (по жељи)

За надев:

           200 г џема од кајсија

За прелив:

           200 г шећера

           125 мл воде

           150 г чоколаде са 55% какао делова

 Припрема: 

Одвојите жуманца и беланца. Умутите беланца и додајте шећер (оба). Посебно умутите путер са жуманцима, затим отопљену чоколаду. Просејете брашно у смесу и додате претходно умућена беланца. У округли плех са одвојивим страницама ставите папир за печење и смесу. Печете 10 мин са одшкринутим вратима на температури од 170 степени.  Затим још 50 минута на истој температури. Оставите да се прохлади 20 мин. Исеците кору на пола. У шерпици скувајте чоколаду, шећер и воду. Прохладите и прелијте торту.

Извор:
Trpeza.alo
Пише:
Пошаљите коментар