SVEŽE I SOČNE PAPRIKE DO DVE NEDELJE? Da, tako je! Ovi jednostavni trikovi će je spasiti od bacanja
Paprike važe za povrće koje na prvi pogled deluje dugotrajno, ali svi znamo koliko brzo umeju da omekšaju i počnu da buđaju.
Razlog je jednostavan - bogate su vodom, pa svaka promena temperature i vlage ubrzava kvarenje. Dobra vest je da postoji jednostavan trik kojim paprike u frižideru mogu ostati sveže, sočne i hrskave i do dve nedelje.
Gde čuvati cele paprike
Najbolje mesto za paprike u frižideru je fioka za povrće, i to prednji deo gde je protok vazduha stabilan. Pre nego što ih odložite, paprike ne treba prati - samo ih stavite u čistu kesu koja se može zatvoriti, lagano istisnite višak vazduha i ubacite suvu papirnu maramicu koja će upiti vlagu. Ako se papir ovlaži, zamenite ga novim.
Važno je i da paprike budu odvojene od voća koje oslobađa etilen (poput jabuka, banana ili paradajza), jer taj gas ubrzava njihovo omekšavanje i kvarenje.
Kako čuvati sečene paprike
Ako ste paprike već isekli, najbolje ih je staviti u hermetički zatvorenu posudu obloženu suvim ubrusom. Posudu smestite u prednji deo frižidera, gde je temperatura ujednačena. Ovako čuvane paprike ostaće hrskave tri do pet dana, dok će cele trajati i do dve nedelje.