TULUMBE IZ RERNE SU HIT Bez pečenja i viška šećera ZDRAVIJA VERZIJA starog recepta EVO kako da budu i mekane i sočne
Nekadašnji omiljeni slatkiš s Istoka dobija svoju zdraviju verziju – tulumbe iz rerne, podjednako sočne i mirisne, ali bez prženja i viška šećera.
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Potrebno je:
• pola litra vode
• 1 mala šoljica ulja
• 1 kašičica margarina
• po 1 kašičica šećera i soli
• 600 g šećera
• 1 limun
• voda
• 4 jaja
• 400 g brašna
• margarin za podmazivanje
• pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednu šerpu stavite vodu, ulje, margarin, šećer i so. Dodajte brašno da se napravi smasa kao za kačamak. Malo prohladite, pa dodajte prašak za pecivo, pa jedno po jedno jaje. Umutite mikserom. Istiskujte tulumbe u pleh obložen pek papirom. Pecite ih 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu i limun, pa kad provri kuvajte još 10 minuta. Prelijte tulumbe pripremljenim sirupom.
Prijatno!