Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TULUMBE IZ RERNE SU HIT Bez pečenja i viška šećera ZDRAVIJA VERZIJA starog recepta EVO kako da budu i mekane i sočne

08.05.2025. 17:16 18:16
Piše:
Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
tul
Foto: freepik, ilustracija

Nekadašnji omiljeni slatkiš s Istoka dobija svoju zdraviju verziju – tulumbe iz rerne, podjednako sočne i mirisne, ali bez prženja i viška šećera.

Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

Potrebno je:

           pola litra vode

           1 mala šoljica ulja

           1 kašičica margarina

           po 1 kašičica šećera i soli

           600 g šećera

           1 limun

           voda

           4 jaja

           400 g brašna

           margarin za podmazivanje

           pola kesice praška za pecivo 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednu šerpu stavite vodu, ulje, margarin, šećer i so. Dodajte brašno da se napravi smasa kao za kačamak. Malo prohladite, pa dodajte prašak za pecivo, pa jedno po jedno jaje. Umutite mikserom. Istiskujte tulumbe u pleh obložen pek papirom. Pecite ih 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu i limun, pa kad provri kuvajte još 10 minuta. Prelijte tulumbe pripremljenim sirupom.

Prijatno!

Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar