ТУЛУМБЕ ИЗ РЕРНЕ СУ ХИТ Без печења и вишка шећера ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА старог рецепта ЕВО како да буду и мекане и сочне
Некадашњи омиљени слаткиш с Истока добија своју здравију верзију – тулумбе из рерне, подједнако сочне и мирисне, али без пржења и вишка шећера.
Припрема је једноставна, а укус савршен.
Потребно је:
• пола литра воде
• 1 мала шољица уља
• 1 кашичица маргарина
• по 1 кашичица шећера и соли
• 600 г шећера
• 1 лимун
• вода
• 4 јаја
• 400 г брашна
• маргарин за подмазивање
• пола кесице прашка за пециво
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени.У једну шерпу ставите воду, уље, маргарин, шећер и со. Додајте брашно да се направи смаса као за качамак. Мало прохладите, па додајте прашак за пециво, па једно по једно јаје. Умутите миксером. Истискујте тулумбе у плех обложен пек папиром. Пеците их 35 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Закувајте шећер, воду и лимун, па кад проври кувајте још 10 минута. Прелијте тулумбе припремљеним сирупом.
Пријатно!