overcast clouds
12°C
08.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2025
usd
103.5449
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТУЛУМБЕ ИЗ РЕРНЕ СУ ХИТ Без печења и вишка шећера ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА старог рецепта ЕВО како да буду и мекане и сочне

08.05.2025. 17:16 18:16
Пише:
Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
tul
Фото: freepik, ilustracija

Некадашњи омиљени слаткиш с Истока добија своју здравију верзију – тулумбе из рерне, подједнако сочне и мирисне, али без пржења и вишка шећера.

Припрема је једноставна, а укус савршен.

Потребно је:

           пола литра воде

           1 мала шољица уља

           1 кашичица маргарина

           по 1 кашичица шећера и соли

           600 г шећера

           1 лимун

           вода

           4 јаја

           400 г брашна

           маргарин за подмазивање

           пола кесице прашка за пециво 

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени.У једну шерпу ставите воду, уље, маргарин, шећер и со. Додајте брашно да се направи смаса као за качамак. Мало прохладите, па додајте прашак за пециво, па једно по једно јаје. Умутите миксером. Истискујте тулумбе у плех обложен пек папиром. Пеците их 35 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Закувајте шећер, воду и лимун, па кад проври кувајте још 10 минута. Прелијте тулумбе припремљеним сирупом.

Пријатно!

Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар