Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZABORAVITE KLASIČNE RECEPTE Ovako se pravi NAJSOČNIJA PITA OD TIKVICA koja je gotova za 15 minuta i topi se u ustima

23.06.2025. 10:21 10:29
Piše:
Izvor:
glossy.espreso.co.rs/Dnevnik
1
Foto: Canva/ Ilustracija

Ukoliko vam se uživa u slasnoj domaćoj piti, ne morate da unesete previše ugljenih hidrata. Ova superzdrava varijanta biće ukusna koliko i klasična peciva!

Tikvice spadaju u najzahvalnije povrće jer mogu da se iskoriste na bezbroj načina i u bilo kom obroku, a uz to su i jeftine, niskokalorične, pune vode i hranljivih materija!

Uvek je dobra ideja ubaciti ih u okrepljujuću čorbu, fenomenalan su dodatak projama, pohovane i punjene tikvice jedan su od omiljenih letnjih ručkova, uklapaju se i u recepte za dezerte, ovo povrće je odlična za mena za meso u posnim pljeskavicama i ćuftama, a uštipci od tikvica su neprevaziđeni!

Čak i kad pripremate peciva poput pita, možete iskoristiti ovo sočno povrće, a danas vam predstavljamo recept za koji vam nisu potrebni čak ni brašno i kore.

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 5 jaja
  • sir po želji

Priprema:
Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte i stavite na papirni ubrus da puste višak tečnosti.
U međuvremenu umutite jaja, pa im dodajte rendane tikvice koje ste prethodno još malo iscedili prstima ili pritiskajući ih uz cediljku.

Ubacite mrvljeni feta sir ili neki drugi po želji, pa sve dobro promešajte.
Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Napomena: Vodite računa o tome koliko je slan sir, pa ako niste zadovoljni, dodajte obavezno so dok mutite jaja.

glossy.espreso.co.rs

Izvor:
glossy.espreso.co.rs/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar