ЗАБОРАВИТЕ КЛАСИЧНЕ РЕЦЕПТЕ Овако се прави НАЈСОЧНИЈА ПИТА ОД ТИКВИЦА која је готова за 15 минута и топи се у устима
Уколико вам се ужива у сласној домаћој пити, не морате да унесете превише угљених хидрата. Ова суперздрава варијанта биће укусна колико и класична пецива!
Тиквице спадају у најзахвалније поврће јер могу да се искористе на безброј начина и у било ком оброку, а уз то су и јефтине, нискокалоричне, пуне воде и хранљивих материја!
Увек је добра идеја убацити их у окрепљујућу чорбу, феноменалан су додатак пројама, поховане и пуњене тиквице један су од омиљених летњих ручкова, уклапају се и у рецепте за дезерте, ово поврће је одлична за мена за месо у посним пљескавицама и ћуфтама, а уштипци од тиквица су непревазиђени!
Чак и кад припремате пецива попут пита, можете искористити ово сочно поврће, а данас вам представљамо рецепт за који вам нису потребни чак ни брашно и коре.
Састојци:
- 1 велика тиквица
- 5 јаја
- сир по жељи
Припрема:
Добро оперите тиквице, па их изрендајте и ставите на папирни убрус да пусте вишак течности.
У међувремену умутите јаја, па им додајте рендане тиквице које сте претходно још мало исцедили прстима или притискајући их уз цедиљку.
Убаците мрвљени фета сир или неки други по жељи, па све добро промешајте.
Сипајте у плех обложен пек-папиром, па пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Напомена: Водите рачуна о томе колико је слан сир, па ако нисте задовољни, додајте обавезно со док мутите јаја.