clear sky
33°C
23.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2162
usd
101.9981
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАБОРАВИТЕ КЛАСИЧНЕ РЕЦЕПТЕ Овако се прави НАЈСОЧНИЈА ПИТА ОД ТИКВИЦА која је готова за 15 минута и топи се у устима

23.06.2025. 10:21 10:29
Пише:
Извор:
glossy.espreso.co.rs/Dnevnik
1
Фото: Canva/ Ilustracija

Уколико вам се ужива у сласној домаћој пити, не морате да унесете превише угљених хидрата. Ова суперздрава варијанта биће укусна колико и класична пецива!

Тиквице спадају у најзахвалније поврће јер могу да се искористе на безброј начина и у било ком оброку, а уз то су и јефтине, нискокалоричне, пуне воде и хранљивих материја!

Увек је добра идеја убацити их у окрепљујућу чорбу, феноменалан су додатак пројама, поховане и пуњене тиквице један су од омиљених летњих ручкова, уклапају се и у рецепте за дезерте, ово поврће је одлична за мена за месо у посним пљескавицама и ћуфтама, а уштипци од тиквица су непревазиђени!

Чак и кад припремате пецива попут пита, можете искористити ово сочно поврће, а данас вам представљамо рецепт за који вам нису потребни чак ни брашно и коре.

Састојци:

  • 1 велика тиквица
  • 5 јаја
  • сир по жељи

Припрема:
Добро оперите тиквице, па их изрендајте и ставите на папирни убрус да пусте вишак течности.
У међувремену умутите јаја, па им додајте рендане тиквице које сте претходно још мало исцедили прстима или притискајући их уз цедиљку.

Убаците мрвљени фета сир или неки други по жељи, па све добро промешајте.
Сипајте у плех обложен пек-папиром, па пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Напомена: Водите рачуна о томе колико је слан сир, па ако нисте задовољни, додајте обавезно со док мутите јаја.

glossy.espreso.co.rs

Извор:
glossy.espreso.co.rs/Dnevnik
Пише:
Пошаљите коментар