Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nema bolje uz prvomajski roštilj NAPRAVITE ŠOPSKU SALATU KAO IZ RESTORANA

30.04.2025. 17:53 18:08
Piše:
Izvor:
Žena Blic
салата
Foto: Ilustracija pixabay

Recept za šopsku salatu spada u one koje ne treba previše menjati - savršen je u svom klasičnom obliku. Zato je važno da osnovne namirnice budu upravo onakve kakve su navedene u receptu.

 

Dakle, savršena je kao prilog uz jela sa roštilja za Prvi maj, ali šopska salata može da bude i hladno pred‌jelo ili lagan samostalan obrok. Kraljica prolećne i letnje trpeze, neodoljivog ukusa, predstavlja idealan spoj krastavaca, paradajza i paprika, uz dodatak slanog feta sira koji joj daje pun ukus.

Ono što se može prilagoditi jeste način sečenja povrća, kao i vrsta slanog sira koji se koristi. Feta sir možete dodati isečen na kockice ili ga narendati.

Potrebno je:

- Paprika

- Krastavac

- Luk

- Feta sir

- Maslinovo ulje

- So

- Sveže mleveni crni biber

- Sirće (po želji)

Priprema:

Očistite i isecite povrće na kockice. Feta sir isecite na kockice ili ga izmrvite, a deo ostavite sa strane za dekoraciju.

U većoj činiji pomešajte povrće, sir, sirće, ulje, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke. Na vrh stavite ostatak sira i pre služenja dobro rashladite.

Izvor:
Žena Blic
Piše:
Pošaljite komentar
CRNI LUK NIJE BAŠ NAJBOLJI IZBOR UZ ROŠTILJ Poznati gastroenterolog savetuje šta zaista ide uz ćevape, pljeskavice i vešalice
салата

CRNI LUK NIJE BAŠ NAJBOLJI IZBOR UZ ROŠTILJ Poznati gastroenterolog savetuje šta zaista ide uz ćevape, pljeskavice i vešalice

30.04.2025. 14:13 14:30
KROMPIR SALATA ZA KOJOM SU SVI POLUDELI Pravi se na potpuno drugačiji način (VIDEO)
салата

KROMPIR SALATA ZA KOJOM SU SVI POLUDELI Pravi se na potpuno drugačiji način (VIDEO)

10.04.2025. 20:55 20:58