Нема боље уз првомајски роштиљ НАПРАВИТЕ ШОПСКУ САЛАТУ КАО ИЗ РЕСТОРАНА
Рецепт за шопску салату спада у оне које не треба превише мењати - савршен је у свом класичном облику. Зато је важно да основне намирнице буду управо онакве какве су наведене у рецепту.
Дакле, савршена је као прилог уз јела са роштиља за Први мај, али шопска салата може да буде и хладно предјело или лаган самосталан оброк. Краљица пролећне и летње трпезе, неодољивог укуса, представља идеалан спој краставаца, парадајза и паприка, уз додатак сланог фета сира који јој даје пун укус.
Оно што се може прилагодити јесте начин сечења поврћа, као и врста сланог сира који се користи. Фета сир можете додати исечен на коцкице или га нарендати.
Потребно је:
- Паприка
- Краставац
- Лук
- Фета сир
- Маслиново уље
- Со
- Свеже млевени црни бибер
- Сирће (по жељи)
Припрема:
Очистите и исеците поврће на коцкице. Фета сир исеците на коцкице или га измрвите, а део оставите са стране за декорацију.
У већој чинији помешајте поврће, сир, сирће, уље, со и бибер. Добро промешајте све састојке. На врх ставите остатак сира и пре служења добро расхладите.