Nema bolje uz prvomajski roštilj NAPRAVITE ŠOPSKU SALATU KAO IZ RESTORANA
Recept za šopsku salatu spada u one koje ne treba previše menjati - savršen je u svom klasičnom obliku. Zato je važno da osnovne namirnice budu upravo onakve kakve su navedene u receptu.
Dakle, savršena je kao prilog uz jela sa roštilja za Prvi maj, ali šopska salata može da bude i hladno predjelo ili lagan samostalan obrok. Kraljica prolećne i letnje trpeze, neodoljivog ukusa, predstavlja idealan spoj krastavaca, paradajza i paprika, uz dodatak slanog feta sira koji joj daje pun ukus.
Ono što se može prilagoditi jeste način sečenja povrća, kao i vrsta slanog sira koji se koristi. Feta sir možete dodati isečen na kockice ili ga narendati.
Potrebno je:
- Paprika
- Krastavac
- Luk
- Feta sir
- Maslinovo ulje
- So
- Sveže mleveni crni biber
- Sirće (po želji)
Priprema:
Očistite i isecite povrće na kockice. Feta sir isecite na kockice ili ga izmrvite, a deo ostavite sa strane za dekoraciju.
U većoj činiji pomešajte povrće, sir, sirće, ulje, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke. Na vrh stavite ostatak sira i pre služenja dobro rashladite.