Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČOKOLADNA BAKLAVA KOJA IZGLEDA KAO SAN Priprema se lakše nego što mislite!

02.05.2025. 13:13 13:16
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo
baklava
Foto: freepik, ilustracija

Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.

Potrebno je:  

           18 kora za pitu

           150 g istopljenog maslaca

           300 g seckanih oraha

           300 g seckane čokolade 

Za sirup:

           300 g šećera

           70 g meda

           250 ml vode

           ekstrakt vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpici zakuvajte šećer, med, vodu i vanilin ekstrakt. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Pomešajte orahe sa čokoladom. Poređajte 7 kora u pleh, pa svaku dobro premažite maslacem i pospite polovinom smese oraha i čokolade. Naređajte još četiri kore premazane maslacem, pa pospite ostatak oraha i čokolade i završite sa ostalih sedam kora. Baklavu isecite na kockice, pa premažite maslacem. Pecite baklavu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite i prelijte sirupom. Ostavite preko noći da se ohladi. 

Izvor:
Trpeza.alo
Piše:
Pošaljite komentar