clear sky
27°C
02.05.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧОКОЛАДНА БАКЛАВА КОЈА ИЗГЛЕДА КАО САН Припрема се лакше него што мислите!

02.05.2025. 13:13 13:16
Пише:
Извор:
Trpeza.alo
baklava
Фото: freepik, ilustracija

Пре служења прелијте баклаву отопљеном чоколадом.

Потребно је:  

           18 кора за питу

           150 г истопљеног маслаца

           300 г сецканих ораха

           300 г сецкане чоколаде 

За сируп:

           300 г шећера

           70 г меда

           250 мл воде

           екстракт ваниле

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У шерпици закувајте шећер, мед, воду и ванилин екстракт. Након што прокључа, смањите температуру и кувајте још 10 минута. Помешајте орахе са чоколадом. Поређајте 7 кора у плех, па сваку добро премажите маслацем и поспите половином смесе ораха и чоколаде. Наређајте још четири коре премазане маслацем, па поспите остатак ораха и чоколаде и завршите са осталих седам кора. Баклаву исеците на коцкице, па премажите маслацем. Пеците баклаву око 30 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим извадите и прелијте сирупом. Оставите преко ноћи да се охлади. 

Извор:
Trpeza.alo
Пише:
Пошаљите коментар