ЧОКОЛАДНА БАКЛАВА КОЈА ИЗГЛЕДА КАО САН Припрема се лакше него што мислите!
Пре служења прелијте баклаву отопљеном чоколадом.
Потребно је:
• 18 кора за питу
• 150 г истопљеног маслаца
• 300 г сецканих ораха
• 300 г сецкане чоколаде
За сируп:
• 300 г шећера
• 70 г меда
• 250 мл воде
• екстракт ваниле
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У шерпици закувајте шећер, мед, воду и ванилин екстракт. Након што прокључа, смањите температуру и кувајте још 10 минута. Помешајте орахе са чоколадом. Поређајте 7 кора у плех, па сваку добро премажите маслацем и поспите половином смесе ораха и чоколаде. Наређајте још четири коре премазане маслацем, па поспите остатак ораха и чоколаде и завршите са осталих седам кора. Баклаву исеците на коцкице, па премажите маслацем. Пеците баклаву око 30 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим извадите и прелијте сирупом. Оставите преко ноћи да се охлади.