Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) Zaboravite cediljku! ITALIJANI SE KRSTE KAD VIDE KAKO PRAVIMO PASTU Evo šta zapravo treba uraditi da bude kremasta i savršena

22.05.2025. 16:15 16:35
Piše:
Izvor:
Krstarica
тесто
Foto: freepik, ilustracija

U mnogim domovima testenina se jede i po nekoliko puta nedeljno — i uvek se priprema na skoro isti način: kada testenina bude al dente, sipamo je u cediljku i kada se osuši, stavimo je na tanjire i prelijemo sosom.

Iako to zvuči savršeno razumno, sada se postavlja pitanje da li radili pogrešno ceo život?

 Ova italijanska metoda (koji drugi metod postoji?) vam pokazuje kako da radite sa testeninom kako biste je dobili što bolju i ukusnu.Najbolje od svega? Nije komplikovano. Dakle, ako ne želite da nastavite da pravite iste greške koje ste do sada pravili, nastavite da čitate.

Kuvar Endrju Karmelini zna kako da izvuče najbolje iz testenine.

Kaže da je sipati vodu za testeninu u odvod i bacati testeninu u cediljku, pa, glupo. Voda za testeninu zapravo može da se koristi kasnije da bi vaša večera bila ukusnija.

Takođe je glupo ispirati testeninu hladnom vodom kada je gotova – to spere nešto od ukusa testenine.

тесто
Foto: freepik, ilustracija

Treća uobičajena greška je stavljanje testenine, a zatim sipanje sosa na vrh. Ovo će učiniti da se vaša testenina zgrudva i izgubi još više ukusa.

Šta da radimo umesto toga:

Uzmite testeninu i sipajte je direktno u sos. Promešajte i ostavite da se kuva u tiganju oko minut — vaša testenina će upiti deo sosa

Sada je vreme da upotrebite vodu od testenine. Uzmite kutlaču i sipajte malo u sos za testeninu da biste dobili još više ukusa.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, dodajte malo putera…

… Maslinovo ulje…

… I rendani sir. Sada će vaša testenina biti kremasta i ukusna.

Pomešajte sve začine u kojima uživate u sosu i poslužite. Upravo ste napravili testeninu u italijanskom stilu!

Ovde potražite kompletna uputstva o tome kako da napravite testeninu:

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar