few clouds
19°C
22.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2433
usd
103.4439
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) Заборавите цедиљку! ИТАЛИЈАНИ СЕ КРСТЕ КАД ВИДЕ КАКО ПРАВИМО ПАСТУ Ево шта заправо треба урадити да буде кремаста и савршена

22.05.2025. 16:15 16:35
Пише:
Извор:
Krstarica
тесто
Фото: freepik, ilustracija

У многим домовима тестенина се једе и по неколико пута недељно — и увек се припрема на скоро исти начин: када тестенина буде ал денте, сипамо је у цедиљку и када се осуши, ставимо је на тањире и прелијемо сосом.

Иако то звучи савршено разумно, сада се поставља питање да ли радили погрешно цео живот?

 Ова италијанска метода (који други метод постоји?) вам показује како да радите са тестенином како бисте је добили што бољу и укусну.Најбоље од свега? Није компликовано. Дакле, ако не желите да наставите да правите исте грешке које сте до сада правили, наставите да читате.

Кувар Ендрју Кармелини зна како да извуче најбоље из тестенине.

Каже да је сипати воду за тестенину у одвод и бацати тестенину у цедиљку, па, глупо. Вода за тестенину заправо може да се користи касније да би ваша вечера била укуснија.

Такође је глупо испирати тестенину хладном водом када је готова – то спере нешто од укуса тестенине.

тесто
Фото: freepik, ilustracija

Треćа уобичајена грешка је стављање тестенине, а затим сипање соса на врх. Ово ће учинити да се ваша тестенина згрудва и изгуби још више укуса.

Шта да радимо уместо тога:

Узмите тестенину и сипајте је директно у сос. Промешајте и оставите да се кува у тигању око минут — ваша тестенина ће упити део соса

Сада је време да употребите воду од тестенине. Узмите кутлачу и сипајте мало у сос за тестенину да бисте добили још више укуса.

На крају, али не и најмање важно, додајте мало путера…

… Маслиново уље…

… И рендани сир. Сада ће ваша тестенина бити кремаста и укусна.

Помешајте све зачине у којима уживате у сосу и послужите. Управо сте направили тестенину у италијанском стилу!

Овде потражите комплетна упутства о томе како да направите тестенину:

Извор:
Krstarica
Пише:
Пошаљите коментар