LAKO, BRZO I OPASNO UKUSNO Ova torta od maka ne ostaje dugo na stolu!
01.09.2025.
17:28
17:34
Komentari (0)
Pravi se lako, a smaže brzo.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 230 g šećera
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 450 g mlevenog keksa.
Za ganaš:
- 150 g mlečne čokolade
- 70 ml slatke pavlake.
Priprema
U šerpici zakuvajte mak, šećer, vanilin-šećer, griz i mleko. Promešajte povremeno, pa kada se smesa zgusne, sklonite s vatre. Onda dodajte puter i mešajte. Dodajte i mleveni keks, pa utapkajte u kalup i stavite u frižider. Zasebno zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte. Glazuru nanesite preko torte, pa vratite u frižider da se sve stegne.