Ko bi im odoleo? SARMICE OD ZELJA su uvek dobar izbor za lagan ručak, BEZ puno muke i truda
Sarmice od zelja su tradicionalno srpsko jelo, a njihov ukus osvaja i najzahtevnije gurmane. Veliki plus je što se lakše spremaju od običnih.
Iako je jedna vrsta sarme, priprema se mnogo brže od klasične sa kiselim kupusom. Sastav fila je isti, a jelo je prilično lagano. Uz salatu je idealan obrok, kojim ćete obradovati i svoja, ali i nepca vaših ukućana.
Sastojci:
• 1 kg mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
• 1 veća glavica zelja
• 100 g pirinča
• 1 glavica crnog luka
• 2 čena belog luka
• So, biber, suvi začin, ulje
• 500 ml paradajz soka
• Lovorov list
Priprema:
Listove zelja očistiti i pripremiti. Propržiti crni i beli luk, pa pomešati sa mesom, pirinčem i začinima. Filovati listove zelja i uviti sarmice.
Poređati u šerpu, preliti paradajz sokom, dodati lovor i kuvati 60-90 minuta.
Služiti uz kiselo mleko ili pavlaku, a užitak je zagarantovan.